Ga naar de inhoud

Kevin Van der Perren: "Loena heeft hét, je kunt je ogen niet van haar afhouden"

 di 15 februari 2022 12:34

Straks komt Loena Hendrickx voor het eerst op deze Winterspelen op het ijs, voor haar korte kür. Ex-kunstschaatser Kevin Van der Perren zal op het puntje van zijn stoel zitten. "Wat je bij haar ziet, zie ik bij niemand anders ter wereld."

Zelf heeft Loena Hendrickx de top 8 als doel vooropgesteld, maar Kevin Van der Perren, zelf 3 keer actief op de Winterspelen, legt de lat hoger. "Minimaal 4e als je ziet wat ze allemaal kan. Ze is dus sowieso ook medaillekandidaat."

 

"Je hebt de 3 Russische meisjes die erbovenuit steken, maar daarachter heb je een hele hoop met een goed niveau. Loena heeft die afgelopen seizoen allemaal wel eens achter haar gehouden."

 

Hendrickx moet het minder van de acrobatische sprongen hebben, maar vooral van haar uitvoering en présence. "Ze heeft iets waardoor je je ogen niet van haar kunt afhouden. Ze heeft hét. Dat zie ik bij niemand anders in de wereld terug."

Loena Hendrickx mag op minstens de top 4 mikken als je ziet wat ze allemaal kan.

Kevin Van der Perren

"Geen podiumceremonie? Belachelijk!"

De wedstrijden in het kunstschaatsen dreigen overschaduwd te worden door de dopingheisa rond topfavoriete Kamila Valijeva. Ook hierover heeft Van der Perren een uitgesproken mening.

 

"Het lijkt me moeilijk om als 15-jarige na alles wat er gebeurd is nog te presteren. Of ze nu schuldig is of niet."

 

Het verbaast Van der Perren niet dat de Russen zo'n klasse apart zijn. "Ze worden vanaf jonge leeftijd afgebeuld, trainen tot wel 12 uur per dag. En als het niet goed is, worden ze uitgescholden. In Rusland hebben ze ook keuze uit duizend meisjes die willen kunstschaatsen."

 

Het is dus goed mogelijk dat Hendrickx, die Van der Perren medaillekansen toedicht, naast 2 Russen op het podium zal staan. Alleen komt er nooit een podiumceremonie. "Dat vind ik belachelijk. Dan had je Valijeva niet moeten laten deelnemen."

Van der Perren
Kevin Van der Perren deed 3 keer mee aan de Winterspelen.
Lees ook: