Ga naar de inhoud

Winterspelen zitten erop voor Lotte Lie na 64e plek op 7,5 km sprint

 vr 11 februari 2022 13:34
Lotte Lie kon haar ambities niet waarmaken op de Winterspelen.

Het eerste olympische avontuur van biatlete Lotte Lie is geëindigd met een teleurstellende 64e plek in de 7,5 km sprint. De 26-jarige Lie maakte drie schietfouten en kon zich zo niet kwalificeren voor de 10 km achtervolging van zondag.

Lotte Lie, de eerste Belgische vrouw in het biatlon op de Spelen, had de lat hoog gelegd voor haar debuut. Stiekem droomde ze ervan om de massastart te halen op 19 februari en dus bij de 30 beste biatleten te staan.

 

Maar die droom kreeg al snel een knauw na haar 45e plek op de 15 kilometer, het nummer waar ze de hoogste verwachtingen had. Ze maakte 4 fouten op de schietbaan en stapelde zo de straftijd op.

 

Op de 7,5 km sprint wou Lotte Lie haar rug rechten, maar opnieuw ging het mis op de schietbaan. Het schieten is nochtans de sterkte van de biatlete met een Noorse vader een een Belgische moeder, maar ze maakte drie schietfouten.

 

Uiteindelijk was Lie (23'41"1) bijna drie minuten trager dan de Noorse Marte Olsbu Roeiseland, eerder ook al goed voor goud in de gemengde estafette. De Zweedse Elvira Oeberg en de Italiaanse Dorothea Wierer mochten mee op het podium.

 

Met haar 64e plek greep Lotte Lie ook nipt naast een ticket voor de 10 km achtervolging van zondag. Daarvoor had ze een plekje in de top 60 nodig. Haar eerste Olympische Winterspelen zijn dus vroeger afgelopen dan gehoopt.

programma van Lotte Lie
maandag 7 februari 15 km individueel 45e verslag
vrijdag 11 februari 7,5 km sprint 64e verslag
Lees ook: