Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx laat zich niet afleiden door heisa rond Valijeva: "Focus op mezelf"

 vr 11 februari 2022 06:26
Loena Hendrickx traint in Peking.

Het dopingverhaal rond Kamila Valijeva leeft natuurlijk ook bij de andere kunstschaatsers in Peking. Ook bij Loena Hendrickx. Toch probeert onze landgenote zich zo veel mogelijk af te schermen van de heisa. "Ik krijg veel berichtjes uit België, maar ik probeer er niet op te reageren."

Kamila Valijeva is een rechtstreekse concurrent van Loena Hendrickx. Het nieuws over de positieve dopingtest van de Russin zou dus eventueel ook een impact kunnen hebben op haar.

 

"Het is heel jammer dat dit in onze sport gebeurd is, maar ik focus me op mezelf", zei ze na haar training vandaag. "Ik ben niet bezig met of Valijeva nu al dan niet zal meedoen. Wat de anderen doen, is hun zaak. Mijn prestatie zal hierdoor niet veranderen."

 

"Ik krijg veel berichtjes uit België over het nieuws, maar daar probeer ik niet op te reageren. Ik wil gewoon twee mooie küren rijden. Dat is het belangrijkste."   

 

Op het voorbije EK in Tallinn pakte Valijeva goud, Hendrickx werd er vierde en zou dus kunnen opschuiven richting het brons. "Daar zal ik me pas na de Spelen mee bezighouden. Nu moet ik me echt gewoon concentreren op wat hier komt. Ik denk dat dat veel belangrijker is dan wat er gebeurd is in het verleden."

Of dit iets verandert aan mijn uitslag op het EK, daar zal ik me pas na deze Spelen mee bezighouden.

programma Loena Hendrickx
dinsdag 15 februari korte kür 7e verslag
donderdag 17 februari vrij kür 8e verslag
Lees ook: