Ga naar de inhoud

Zulte Waregem-KV Oostende wordt uitgesteld door coronagolf bij Essevee

 do 13 januari 2022 18:45

De eerste speeldag na de winterstop wordt geen volledige speelronde. Het coronavirus speelt mee in de Belgische kleedkamers en heeft een eerste affiche tegen het canvas gemept. Zulte Waregem-KV Oostende van zaterdagavond wordt uitgesteld.

Zulte Waregem zou komende zaterdag om 18.30 u het tweede deel van de competitie openen tegen KV Oostende, maar door die ontmoeting gaat een streep.

 

"Door een te hoog aantal covidbesmettingen bij Zulte Waregem gaat de wedstrijd niet door", meldt de thuisploeg.

 

"Het voorstel dat Essevee indiende bij de kalendermanager voor uitstel van deze competitiewedstrijd voldeed aan de voorwaarden van de Pro League, met een afgelasting tot gevolg. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum bekendgemaakt."

 

Maandag besliste de Pro League nog om niet over te gaan tot een algemene afgelasting van deze speeldag en dus gewoon te voetballen. 

 

Zulte Waregem was een van de vragende partijen voor een collectieve pasbeurt, maar kreeg zijn zin niet.

 

Vanaf nu worden wedstrijden wel automatisch uitgesteld wanneer er 7 spelers (die 30% van de totale tijd in actie kwamen) positief testen. Essevee maakt dus als eerste gebruik van die maatregel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.