Ga naar de inhoud

Ongenaakbare Lars van der Haar soleert in Rucphen naar derde Nederlandse titel

 zo 9 januari 2022 16:00
Lars van der Haar kleurde het NK met een knappe soloslim.

Lars van der Haar heeft de Nederlandse hegemonie van Mathieu van der Poel vandaag doorbroken. Op het snelle wereldbekerparcours in Rucphen kroonde Van der Haar zich tot de nieuwe Nederlandse kampioen veldrijden. Belofterenner Mees Hendrikx (3e) mocht verrassend mee op het podium bij de eliterenners.

Door de huidige coronamaatregelen bij onze noorderburen is het Nederlands kampioenschap veldrijden verplaatst van Zaltbommel naar het wereldbekerparcours van Rucphen.

 

Bekend terrein dus voor de renners. Vorige maand kwam Lars van der Haar er nog als eerste Nederlander over de streep in de wereldbekerwedstrijd. De huidige Europese kampioen was - zeker in afwezigheid van Mathieu Van der Poel - vandaag dan ook de gedoodverfde favoriet voor de driekleur.

 

De vinnige Van der Haar toonde bij het weerklinken van het startschot ook meteen dat hij zijn zinnen op dit kampioenschap had gezet. In de eerste ronde blonk zijn witte trui steevast aan de leiding van de wedstrijd.

 

Corné van Kessel probeerde in de openingsfase nog vast te klampen aan het achterwiel van zijn concullega, maar het snelle parcours speelde duidelijk in het voordeel van de explosieve Van der Haar.

 

De Europese kampioen verklaarde zich al in de tweede ronde vogelvrij en zou na een eenzame krachttoer solo over de streep komen. Het is al de derde keer dat Lars van der Haar op het hoogste schavot pronkt op een NK.

Lees onder de tweet verder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belofte Hendrikx mee op het elitepodium

Achter de soloslim van kersvers Nederlands kampioen Van der Haar mengden ook de beloften zich in de strijd om het podium.  

 

Door de huidige coronamaatregelen kregen de U23-renners niet de kans om zelf om een aparte nationale titel te strijden. De winnaar kreeg wel een  speciale erkenning van de KNWU.

 

Die erkenning ging vandaag naar de verrassing van de dag, Mees Hendrikx. De 21-jarige Hendrikx raakte in een hevige strijd verwikkeld met  eliterenner Corné van Kessel. Het was pas in de laatste ronde dat Van Kessel het jonge geweld van zich kon afschudden.

 

Petje af voor Hendrikx. De 21-jarige verrassing mocht zo als belofte ook mee op het podium met de eliterenners. Ook achter Hendrikx zegevierden de beloften. De door pech gekwelde Ryan Kamp en Pim Ronhaar - uit de stal van Sven Nys - finishten respectievelijk op een 4e en 5e plaats.

Lees ook: