Emiel Verstrynge pakt de Belgische beloftetitel met zijn benen en hoofd

  BK veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Middelkerke
  trophy Emiel Verstrynge
  einde
  startfinish
  01234567

  Op het BK veldrijden in Middelkerke is de titel bij de beloften in het mandje van Emiel Verstrynge beland. De 19-jarige Oost-Vlaming, een poulain van Bart Wellens, reed een verstandig BK en klopte Jenthe Michels en ploegmaat Joran Wyseure. Thibau Nys gaf op na een val.

  Verstrynge verschalkt Michels in spannende slotronde

  Spannende tweestrijd, Nys komt hard ten val

  Na zijn zegereeks de voorbije weken was Thibau Nys een van de topfavorieten, maar na de start werd al snel duidelijk dat hij zijn dagje niet had in het zand. Nys vocht een strijd uit met zichzelf, kwam niet in zijn ritme en moest knokken voor een plaats in de top 10. Uiteindelijk moest hij na een val uit de race stappen.

   

  Wie was er dan wel op de afspraak? Emiel Verstrynge. Hij opende als een kanon en pakte heel snel enkele lengtes. Zelfs een val in de eerste zandstrook kon hem niet stoppen. Jente Michels kon wel nog de oversteek maken, met ook Joran Wyseure in zijn wiel.

   

  Met Wyseure en Verstrynge had Tormans het numerieke overwicht, maar Jente Michels had superbenen. De 18-jarige renner van Alpecin-Fenix strooide met zijn krachten en zo moest Wyseure er al snel weer af. Het werd een tweestrijd tussen Michels en Verstynge.

   

  Verstrynge verstopte zich het grootste deel van de koers in het wiel tot de laatste passage in het zand. Hij voerde het plannetje van ploegleider Bart Wellens voortreffelijk uit, reed naar de kop en pakte met een puike passage meteen enkele lengtes. Dat volstond voor de titel. De sterke Jente Michels werd tweede, Joran Wyseure derde.

  Verstrynge gaat hard overkop in het zand

  Thibau Nys komt ten val en blijft lang liggen

  Rituitslag BK veldrijden beloften mannenRituitslag BK veldrijden beloften mannen

    naam
  1Emiel Verstrynge
  2Jente Michels
  3Joran Wyseure
  4Gerben Kuypers
  5Witse Meeussen
  6Lennert Belmans
  7Sander De Vet
  8Anton Ferdinande
  9Clement Horny
  10Jelle Vermoote

  Belgisch kampioen: "Het dringt nog niet door"

  "Ik reed een hele koers met Jente (Michels) voorop, maar ik had zoveel geluk met Joran (Wyseure) als ploegmaat op de 3e plaats", analyseerde Belgisch kampioen Emiel Verstrynge.

   

  "Ik zat dankzij hem in een zetel en kon het afmaken. Chapeau wat Jente hier deed als eerstejaars. Deze titel dringt nog niet goed door."

   

  "Het is heel jammer", reageerde de zilveren Jente Michels. "Als eerstejaars kwam ik in de laatste ronde een tikkeltje tekort op Emiel, maar ik mag tevreden zijn."

   

  "Ik heb veel op kop gereden en ik wilde er een harde cross van maken, maar Emiel had nog iets extra's in het slot. Hij is de verdiende winnaar. En ik ben ook wel blij met mijn tweede plaats."

  Verstrynge: "Zat een hele cross in de zetel"

  Michels: "Kom nog net dat tikkeltje tekort in de slotronde"

  Nys: "Denk dat ik voor de 5e keer mijn sleutelbeen heb gebroken"

  Fase per fase

  1. 14 uur 33. Verstrynge verschalkt Michels in spannende slotronde en wint het BK bij de beloften.

   Verstrynge verschalkt Michels in spannende slotronde en wint het BK bij de beloften

  2. 14 uur 32 match afgelopen
  3. 14 uur 31. De titel lijkt binnen voor Verstrynge. Hij heeft enkele lengtes en de moeilijke passages zijn nu achter de rug. .
  4. 14 uur 31. Verstrynge is een bijter! Michel Wuyts .
  5. 14 uur 31. Hij juicht al Emiel Verstrynge. Hij heeft tijd om te vieren. Ploegleider Bart Wellens is emotioneel. .
  6. 14 uur 30. Is het hier gebeurd? Verstrynge is de meester in het zand. Hij rijdt er zo van weg op enkele honderden meters. .
  7. 14 uur 29. Verstrynge in het zand. En hop, Verstrynge duikt als eerste de zandstrook in. Een cruciale plaats op het parcours. Hij loopt heel wat sneller dan Michels. .
  8. 14 uur 28. Michels blijft de kop trekken, of is het omdat Verstrynge niet meer wil overnemen? Nog een halve ronde in Middelkerke en zo sluipt Wyseure nog wat dichterbij. .
  9. 14 uur 27. Onfortuinlijke Nys wandelt naar ziekenwagen.

   Onfortuinlijke Nys wandelt naar ziekenwagen

  10. 14 uur 26. De bel! De twee leiders gaan nog een ronde strijden om de Belgische trui. Wie haalt het hier in een spannend duel?  Wyseure hangt nog op 10 seconden en lijkt vrede te moeten nemen met brons. .
  11. Opgave. We zien Thibau Nys naar de ziekenwagen wandelen. Hij ondersteunt met zijn ene arm zijn andere arm. De BK-droom is weg. Hopelijk valt de schade mee. . 14 uur 24.
  12. 14 uur 24. Power bij Michels. Michels lijkt nog heel veel power in zijn benen te hebben. Hij schudt er opnieuw een krachtstuk uit. Verstrynge bijt zich vast in zijn achterwiel. .
  13. 14 uur 24. Thibau Nys komt ten val en blijft lang liggen.

   Thibau Nys komt ten val en blijft lang liggen

  14. Nys heeft prijs. We krijgen plots een beeld van Thibau Nys op de grond. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is, maar erg goed ziet het er niet uit. Is het opnieuw de schouder? . 14 uur 22.
  15. 14 uur 21. Voor Wyseure is dit lastig. Hij ziet de koplopers voortdurend als een smakelijke wortel voor zich uitrijden, maar hij kan ze niet oppeuzelen. .
  16. 14 uur 21. Met Thibau Nys gaat het echt niet goed vandaag. Hij zal zich moeten reppen om in de top 10 te eindigen. Waar is de topvorm van de voorbije weken naartoe? .
  17. Verstrynge en Michels strijden voor de driekleur. 14 uur 21.
  18. 14 uur 19. Komt Wyseure nog terug? Nog 2 rondjes voor de twee leiders. Verstrynge kijkt achterom en zoekt zijn ploegmaat. .
  19. 14 uur 17. In het wiel. Michels is de betere op dit moment. Emiel moet bluffen nu en kijken of hij zal blijven rijden. Bart Wellens geeft raad aan Verstrynge.
  20. 14 uur 15. Michels en Verstrynge met twee. Wordt het voor een keer geen solo hier in Middelkerke? Michels en Verstrynge lossen elkaar niet.  .