meest recent

Loting play-offs Conference League: Tielemans ontmoet Deense ploeg

 ma 13 december 2021 14:39
Leicester moet al aan de bak.

Geen 2 zonder 3: ook in de Conference League werd vandaag het vervolg van het parcours uitgestippeld. PSV moet strijden tegen Maccabi Tel Aviv. Youri Tielemans en Timothy Castagne nemen het met Leicester op tegen Randers FC uit Denemarken. AA Gent is de Belgische vertegenwoordiger, maar als groepswinnaar zit het automatisch in de 1/8e finales.

Alle ploegen kennen hun tegenstander in de play-offs, behalve Rapid Wien. De controle- en disciplinekamer van de UEFA moet nog beslissen of Vitesse dan wel Tottenham mag deelnemen aan de play-offronde. 

 

Het afgelaste duel tussen groepswinnaar Rennes en Tottenham zal niet ingehaald worden na een corona-uitbraak bij de Spurs. Volgens het UEFA-reglement, sinds het seizoen 2020-21 aangepast vanwege de coronapandemie, zou de Londense club voor de groene tafel de partij met 3-0 moeten verliezen, en dan stoot Vitesse door naar de play-offronde. In dat geval speelt Loïs Openda dus nog Europees.

 

De heenmatchen worden op donderdag 17 februari gespeeld, de terugmatchen zijn een week later op 24 februari. De reekshoofden - de nummers 2 uit de groepsfase van de Conference League - spelen eerst op verplaatsing. 

 

Wie verliest, is Europees uitgeteld. De winnaars van deze play-offs ontmoeten de winnaars van de groepen in de Conference League in de 1/8e finales. AA Gent kent dus pas na deze ronde zijn tegenstander. Op 25 februari volgt de loting voor de 1/8e finales.

reekshoofden (nummers 2 uit groepsfase ConL) niet-reekshoofden (nummers 3 uit groepsfase EL)
Bodo/Glimt (Nor) Celtic (Scho)
Maccabi Tel-Aviv (Isr) Fenerbahçe (Tur)
Paok (Gri) Leicester (Eng)
Partizan (Ser) Marseille (Fra)
Qarabag (Aze) Midtjylland (Den)
Randers (Den) PSV (Ned)
Slavia Praag (Tsj) Rapid Wenen (Oos)
Tottenham (Eng)/Vitesse (Ned) Sparta Praag (Tsj)