Plots een loodzware missie: maar hoe kan Club toch nog Europees overwinteren?

 wo 24 november 2021 22:53
Voor Noa Lang en co is Europees overwinteren plots weinig waarschijnlijk.

Na twee speeldagen leek het al bijna een zekerheid, nu is het een "mission impossible". Door de zware nederlaag tegen RB Leipzig is Europees overwinteren plots een loodzware opdracht geworden voor Club Brugge. Wat moet er gebeuren op de laatste speeldag?

En zeggen dat ze bij Club Brugge zelfs nog droomden van een plek in de 1/8e finales van de Champions League...

Met nog één speeldag voor de boeg is de derde plaats - en dus de Europa League - het hoogst haalbare geworden voor de Belgische landskampioen. Door de dramatische eerste helft tegen Leipzig deed Club een bijzonder slechte zaak met het oog op een Europese lente.

 

Blauw-zwart telt momenteel wel nog evenveel punten als de Duitsers, maar in dat geval is het onderlinge resultaat doorslaggevend. De zware nederlaag (0-5) van woensdagavond doet de Brugse stuntzege in Leipzig (1-2) dus volledig teniet. 

Hoe Club tóch nog derde kan worden? Simpel: door op de laatste speeldag minstens één punt meer te pakken dan Leipzig.

 

Zo simpel de rekensom, zo moeilijk evenwel die opgave. Club zal dus minstens moeten gelijkspelen op bezoek bij PSG, dat wel niets meer te winnen heeft. Bovendien moet Leipzig in dat geval thuis verliezen van Manchester City.

Maar in de huidige vorm van Club lijkt vooral dat eerste het meest onwaarschijnlijk.

Lees ook: