Club Brugge gaat af tegen RB Leipzig na beschamende eerste helft

 1. 45+1' - Doelpunt - Emil Forsberg (0 - 4)
 2. 27' - Doelpunt - André Silva (0 - 3)
 3. 17' - Doelpunt strafschop - Emil Forsberg (0 - 2)
 4. 12' - Doelpunt - Christopher Nkunku (0 - 1)
 1. 90+3' - Doelpunt - Christopher Nkunku (0 - 5)
 2. 86' - Geel - Wesley Moraes
 3. 86' - Geel - Ilaix Moriba
 4. 86' - Geel - Éder Balanta
 5. 82' - Verv. Charles De Ketelaere door Wesley Moraes
 6. 82' - Verv. Kamal Sowah door José Izquierdo
 7. 80' - Verv. Joško Gvardiol door Solomon Owusu Bonnah
 8. 66' - Verv. Brian Brobbey door Hugo Novoa
 9. 63' - Geel - Noa Lang
 10. 62' - Verv. Lukas Klostermann door Benjamin Henrichs
 11. 62' - Verv. Konrad Laimer door Ilaix Moriba
 12. 60' - Verv. Ignace Van der Brempt door Brandon Mechele
12'goalChristopher Nkunku0 - 1
17'penalty goalEmil Forsberg0 - 2
27'goalAndré Silva0 - 3
45+1'goalEmil Forsberg0 - 4
90+3'goalChristopher Nkunku0 - 5

Het Europese verhaal van Club Brugge dreigt op een forse anticlimax uit te draaien. De Belgische kampioen heeft van RB Leipzig een nieuwe mokerslag gekregen, eentje die zwaar doorweegt in de stand. Club acteerde dramatisch op het moment van de waarheid en riskeert door deze afstraffing na de slotspeeldag in Parijs het kind van de rekening te zijn.

Club Brugge - RB Leipzig in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na amper 12 minuten brengt Nkunku de bezoekers al op voorsprong na een indrukwekkend Duits openingskwartier. Club Brugge vindt op geen enkel moment een antwoord en wordt simpel naar de slachtbank geleid.

 • Man van de Match: Naast zijn twee doelpunten was Emil Forsberg gedurende de hele wedstrijd de grote draaischijf bij de bezoekers. De Zweed strooide met listige passjes en was bij momenten ongrijpbaar voor de Club-defensie.

 • Opvallend: Voor het eerst in zijn bestaan is RB Leipzig erin geslaagd een Europese wedstrijd met 5 doelpunten verschil te winnen. De 0-5 is ook meteen de grootste uitoverwinning in de geschiedenis van de club.

Verslag Club Brugge - RB Leipzig in Het journaal

RB Leipzig tikt Club voor de rust helemaal tureluurs

In een kolkend Jan Breydel ging Club Brugge zonder kapitein Vormer op zoek naar de Europese overwintering. Toch waren het de gehavende bezoekers die met enorme powerplay de wedstrijd meteen in handen namen. Mukiele lanceerde een raket vanaf de zestien, Mignolet duwde in hoekschop.

 

Het was slechts uitstel van executie voor blauw-zwart. André Silva stuitte eerst nog op Mignolet, maar in de herneming was Nkunku goed gevolgd om de openingstreffer tegen de netten te duwen. Een onherkenbaar Club hapte naar adem.

 

Leipzig rook bloed en duwde het gaspedaal nog wat steviger in. Sowah tikte domweg de voetzool van Brobbey aan en de bal ging op de stip. Forsberg nam het vroege kerstcadeautje in dank aan en verdubbelde de score.

 

Aanvalsgolf na aanvalsgolf kreeg de thuisploeg op zich afgestuurd. Angeliño schilderde de bal op het hoofd van de vrijstaande André Silva, die de 0-3 over Mignolet in doel kopte. Wedstrijd gespeeld na  25 minuten.

 

Jan Breydel kon zijn ogen niet geloven, maar op slag van rust kon het toch nog wat erger. Forsberg wandelde rustig door de Club-defensie en knalde zijn tweede van de avond kurkdroog in de korte hoek. De thuisploeg dook onder oorverdovend boegeroep de kleedkamer in.

Forfaitscore komt er toch nog

Met verse krachten Rits en Ricca tussen de lijnen begon Club iets beter aan de tweede helft, ook al was het kalf natuurlijk al lang verdronken. 

 

Na een knappe rush van sneltrein Sowah gaf Lang de bal net niet goed genoeg mee aan Rits, die zijn schotje zag afgeblokt worden.

 

Leipzig haspelde de tweede helft in spaarmodus af, maar hield de thuisploeg zonder al te veel problemen toch weg van de eigen rechthoek. Meer zelfs, want een kwartier voor tijd moest Mignolet alles uit de kast halen om André Silva het scoren te beletten.

 

Toch moest de Belgische doelman zich in de absolute slotfase nog een keer omdraaien. Invaller Novoa faalde eerst nog, maar Nkunku was er als de kippen bij om de forfaitscore op het bord te duwen. Jan Breydel toonde toen al vrij veel lege zitjes.

 

Door deze nederlaag valt Club Brugge terug naar de 4e plaats in Groep A . Op de laatste speeldag moeten de manschappen van Philippe Clement nog volop aan de bak in Parijs.

Clement: "We werden gewoon overpowerd"

Philippe Clement: "We zijn allemaal aangeslagen, want deze wedstrijd was zeer zwak. In de eerste helft creëren we bijna niets en incasseren we 4 doelpunten. Na de rust tonen we dan wel een reactie, maar het is een heel teleurstellende avond voor ons."

"Dit is moeilijk te verklaren. We zijn overpowerd en als je geen duels wint, kan je geen wedstrijden winnen op dit niveau. In Leipzig speelden we wel goed, maar vandaag was dat helemaal niet het geval."

"We wilden een doelpunt maken en daarom voerde ik enkele wijzigingen door. We hebben ons plan uiteindelijk niet goed uitgevoerd, maar de tactische keuzes neem ik op mij."

"We moeten nu rechtstaan en elke wedstrijd strijden. Na deze prestatie moeten we tonen dat we kunnen terug knokken."

Vanaken: "In Parijs onze laatste kans grijpen"

Hans Vanaken: "We zijn allemaal heel erg ontgoocheld. Het was gewoon niet goed genoeg vandaag. We werden overpowerd vanaf het begin. We kwamen maar niet in de wedstrijd."

"We wisten dat het een heel belangrijke match was, maar zo hebben we niet gespeeld. We zitten in een periode waar het minder gaat. Er is ook geen lef aan de bal. Sommige jongens hebben misschien wat minder vertrouwen, maar dat is niet nodig. We hebben onze kwaliteiten al getoond in de vorige matchen in de Champions League."

"We wisten heel goed wat we moesten doen vandaag, maar Leipzig is ook een zeer goede ploeg. Ze laten niet voetballen en daar geraakten we niet onderuit. Nu moeten we naar Parijs om onze laatste kans nog te grijpen."

Mignolet: "Zo snel mogelijk met goede resultaten"

Simon Mignolet: "We zullen deze prestatie de komende week moeten analyseren. Het heeft niet veel zin om er te veel over te spreken. Het enige dat we kunnen doen om het op te lossen, is via goede resultaten. In een aantal dagen hebben we opnieuw een wedstrijd en daar moeten we nu naartoe leven."

"We zitten in een moeilijke situatie, maar het is een sneeuwbal die steeds groter wordt. Daarom moeten we zo snel mogelijk met goede resultaten aanknopen.  Hoe langer dit duurt, hoe moeilijker het wordt."

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 53. EINDE. Na een complete wanprestatie gaat Club Brugge met 0-5 onderuit tegen RB Leipzig. Blauw-zwart is nog helemaal niet zeker van de Europese overwintering en moet op de laatste speeldag nog vol aan de bak in Parijs. .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Christopher Nkunku van RB Leipzig. 0, 5.
 4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. Gele kaart voor Wesley Moraes van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
 6. Gele kaart voor Ilaix Moriba van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 86
 7. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
 8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Wesley Moraes erin, Charles De Ketelaere eruit
 9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, José Izquierdo erin, Kamal Sowah eruit
 10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RB Leipzig, Solomon Owusu Bonnah erin, Joško Gvardiol eruit
 11. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij RB Leipzig, Hugo Novoa erin, Brian Brobbey eruit
 12. Gele kaart voor Noa Lang van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 63
 13. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij RB Leipzig, Benjamin Henrichs erin, Lukas Klostermann eruit
 14. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij RB Leipzig, Ilaix Moriba erin, Konrad Laimer eruit
 15. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Club Brugge, Brandon Mechele erin, Ignace Van der Brempt eruit
 16. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 17. tweede helft, 22 uur 49. 0-5, Nkunku zet de forfaitcijfers op het bord! Moriba vindt de jonge Novoa helemaal alleen in de zestien. De Spanjaard stuit eerst nog op Mignolet, maar Nkunku is opnieuw goed gevolgd om de forfaitcijfers op het bord te zetten. .
 18. Nog 4 minuten en dan is Club van deze nachtmerrie verlost. Goed zullen de manschappen van Philippe Clement alvast niet slapen vanavond. . tweede helft, 22 uur 47.
 19. tweede helft, 22 uur 45. RB Leipzig speelt de wedstrijd nu gewoon rustig uit. De Duitsers komen dankzij deze overwinning op een puntentotaal van 4 te staan, op gelijke hoogte dus met Club. .
 20. tweede helft, 22 uur 42. Natrappen Balanta? De poppetjes gaan helemaal aan het dansen na een stevige charge van Balanta op Nkunku. De Colombiaan komt weg met geel of grijpt de VAR nog in? Er leek een kniestoot aan te pas zijn gekomen. .