"Dit heb ik nog nooit gezien": reconstructie van de pijnlijke 1e helft van Club

  In 45 dramatische minuten alles weggegooid. Na een bijzonder zwakke eerste helft stond Club Brugge al 0-4 in het krijt tegen RB Leipzig. In Jan Breydel lieten de fans hun ongenoegen merken, onze analist Eddy Snelders was snoeihard: "De supporters zouden het bier beter naar hun eigen spelers gooien."

  Zo geweldig Club zich presenteerde tegen PSG en op bezoek bij Leipzig, zo lamlendig was het in de return tegen de Duitsers. Een karrenvracht aan individuele fouten achterin, aanvallend onbestaand.

   

  Voor het eerst in deze Champions League-campagne lieten de fans van blauw-zwart hun ongenoegen blijken. “Bloed, zweet en tranen” en fluitconcerten rolden van de tribunes, nadat velen eerder al om aanvoerder Ruud Vormer hadden geschreeuwd.

   

  Onze analist Eddy Snelders zag het in de tribunes met lede ogen aan. “Dit had geen enkele Bruggeling gedacht”, zuchtte hij na de openingstreffer van Nkunku. 

   

  “De 0-1 kwam er na een ongelofelijk misverstand tussen Hendry en Nsoki. Een tegentreffer die Club over zichzelf had afgeroepen na een afwachtende start.”

  De supporters gooiden na de strafschop met bekers bier naar Forsberg, maar ze zouden die beter naar hun eigen spelers gooien.

  Eddy Snelders

  Maar het werd nog erger: vijf minuten later stond het al 0-2. Een weggeef-penalty. “Het is ongezien hoe Club zich manifesteert in zo’n match. De supporters gooiden na de strafschop met bekers bier naar Forsberg, maar ze zouden die beter naar hun eigen spelers gooien.”


  Na de derde tegentreffer voor rust mochten de boeken helemaal dicht: “Wil je eens in mijn arm knijpen?”, vroeg Snelders aan commentator Bert Sterckx.


  “Want ik denk dat dit geen serieuze wedstrijd is. Angelino kon bij zijn voorzet nog twee keer in zijn neus peuteren. Dit heb ik nog nooit gezien.”


  Met het laatste schot voor rust maakte Forsberg er nog 0-4 van. Voor het eerst in zijn geschiedenis incasseert blauw-zwart vier treffers voor rust in de Champions League. "Ontluisterend", sakkerde Snelders. "Er staat niets op het veld."


  De 45 pijnlijkste minuten in de recente Europese historie van blauw-zwart.

   

  En vooral: op het slechtst mogelijke moment.

  Lees ook: