Ga naar de inhoud

Pro League goes Decathlon: Kipsta wordt vanaf 2023 wedstrijdbal in België

 di 23 november 2021 16:01
De deal duurt 5 jaar en gaat in 2023 in.
Tijdens de Supercup werd de Kipsta F950 al uitgetest. Kossounou (Club Brugge) en Toma (Genk) duelleren erom.

Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, wordt met ingang van het seizoen 2023-2024 de officiële ballenpartner van de Pro League. De sportwinkelketen levert vanaf dan 5 seizoenen de wedstrijdbal voor de Jupiler Pro League, 1B Pro League, Croky Cup en de Supercup. Dat maakte de vereniging van profvoetbalclubs vandaag bekend.

De opvolger van de huidige Kipsta F950, een wedstrijdbal met het FIFA Quality Pro Label, doet dan zijn intrede. Tijdens de voorbije Supercup tussen Club Brugge en Genk werd al met die bal gevoetbald. 

 

"De Supercup was een geslaagde test voor zowel de Pro League als Kipsta. En dus zijn we blijven praten", luidt het in een persbericht. "Vrij snel bleek dat we elkaar vonden in een gemeenschappelijke visie. Daarnaast werden intensieve tests met de wedstrijdbal uitgevoerd door verschillende Pro League-teams, met positieve feedback."

Ook in de Franse Ligue 1 wordt Kipsta de officiële wedstrijdbal.

Samenwerking is ook maatschappelijk en sociaal

"Decathlon wil kwalitatief sportmateriaal naar een breed publiek brengen en ziet in de Pro League en haar clubs ideale ambassadeurs. De Pro League zal mee de spotlights op Kipsta kunnen richten en zo topmateriaal voor een breed publiek helpen toegankelijk maken. Met als doel meer mensen aan het bewegen en het voetballen te krijgen."

Daarnaast wordt Decathlon ook structurele partner van het sociale en maatschappelijke programma van de Pro League.

Decathlon werkt in België al samen met KV Oostende en Virton en breidt zijn zichtbaarheid in het Belgisch profvoetbal nu uit. "Onze strategie blijft voetbal toegankelijk maken voor iedereen: van jonge voetballertjes en amateurvoetbal tot het professionele voetbal", vertelt ex-profvoetballer Vincenzo Verhoeven, verantwoordelijke voor partnerships en voetbalclubs bij Decathlon België.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.