Pedri is de Golden Boy, De Ketelaere is zeer populair bij fanverkiezing

  Of FC Barcelona dit seizoen veel prijzen zal winnen, is nog maar de vraag. Maar goudklompje Pedri heeft zijn kast met onderscheidingen al mogen aanvullen: het 18-jarige talent is verkozen tot Golden Boy. Charles De Ketelaere was dan weer de runner-up in de verkiezing van de voetbalfans.

  Pedri is als winnaar van de prestigieuze prijs, uitgegeven door het Italiaanse Tuttosport, de opvolger van Dortmund-spits Erling Haaland. Hij ontvangt dus de trofee voor de beste voetballer onder 21 jaar op de Europese velden.

   

  De aanvallende middenvelder van FC Barcelona won met duidelijk verschil: hij verzamelde 318 punten, Jude Bellingham (Dortmund) finishte als tweede op een achterstand van 199 punten. Het is het grootste verschil in de geschiedenis van deze verkiezing.

   

  Pedri realiseerde zijn doorbraak in het eerste elftal van Barcelona. De veelvraat werd ook opgeroepen voor het EK en nam er ook nog de Spelen bij, goed voor een voorlopig totaal van 73 matchen in het seizoen 2020-2021.

   

  Charles De Ketelaere viel ei zo na in de prijzen. Bij de Web Golden Boy, de verkiezing waar de fans hun stem konden laten horen, eindigde hij 2e na Karim-David Adeyemi (Salzburg).