Ga naar de inhoud

Stijn Desmet schaatst naar 4e plaats op 1.500m op WB shorttrack

 za 20 november 2021 17:28
Stijn Desmet op kop in zijn halve finale op de 1.500 meter.

Stijn Desmet heeft een knappe prestatie neergezet op de WB-manche in Debrecen (Hongarije). De Belgische shorttracker schaatste in de finale op de 1.500 meter naar de vierde plaats. Het was de enige Belgische finaleplaats.

Stijn Desmet liet op zaterdag de 500 meter links liggen om zich volledig te concentreren op de langere afstand, de 1.500 meter. Dat loonde alvast in de halve finales. Desmet profiteerde van het gevecht tussen de Canadees Dion en de Hongaar Liu om zijn halve finale te winnen dankzij een knappe beweging.

 

In de finale kon Desmet zijn stempel niet drukken. De finale werd gecontroleerd door de Chinezen en Canadezen die allebei met twee schaatsers in de finale zaten. Desmet maakte wel handig gebruik van een diskwalificatie en een val om vierde te worden.

 

De vierde plaats van Desmet is de enige Belgische opsteker in Debrecen. Omdat Hanne Desmet nog niet helemaal fit is, liet ze verstek gaan voor de halve finales van de 1.500 meter. De mixed relay en de estafetteploeg bij de mannen haalden de halve finales niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stijn Desmet en Hanne Desmet lijken zeker voor elk een Belgisch startbewijs op de Winterspelen te zorgen, maar de andere Belgen zullen nog vol aan de bak moeten volgende week in Dordrecht om extra tickets (of een ploeg) in Peking te krijgen.

Bekijk de halve finale (na 38') en de finale (1u38') van Desmet

Lees ook: