Ga naar de inhoud

Wangedrag West Ham-fans in Genk komt Engelse club duur te staan

 ma 15 november 2021 21:14
Racing Genk slaagde er toen in om de Engelse seizoensrevelatie op een 2-2-score te houden.

35.500 euro en een wedstrijd zonder supporters: dat is de rekening die West Ham moet betalen na de Europa League-wedstrijd tegen Genk. Die geldbeugel moet opengetrokken worden door wangedrag van de supporters van de Premier League-club.

De Engelse Premier League-club West Ham United krijgt een sanctie na wangedrag van zijn supporters tijdens de Europa League-wedstrijd op 4 november bij KRC Genk (2-2). De West Ham-aanhang liet zich in Limburg tijdens de felbevochten draw van zijn minst fraaie kant zien en smeet onder meer objecten richting het veld.

 

Dat komt de Engelsen duur te staan.

 

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft vandaag twee boetes van in totaal 34.500 euro opgelegd aan West Ham United.  

 

Bovendien mag West Ham geen uitfans meenemen naar zijn volgende Europa League-wedstrijd bij Rapid Wenen op 25 november.

 

Na vier van de zes speeldagen staan The Hammers, die al verzekerd zijn van een Europese lente maar nog strijden voor de eerste plaats, aan kop met tien punten in groep H. Dinamo Zagreb (6 ptn) volgt voor Genk (4). Rapid Wenen (3) sluit de rij.

Lees ook: