Ga naar de inhoud
Paintsil
Genk pakt een punt tegen West Ham.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
West Ham United
13
6
4
1
1
11
3
2
Dinamo Zagreb
10
6
3
2
1
9
6
3
Rapid Wien
6
6
2
4
0
4
9
4
KRC Genk
5
6
1
3
2
4
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
West Ham United
0
0
0
0
0
0
0
2
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
3
Rapid Wien
0
0
0
0
0
0
0
4
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
West Ham United
0
0
0
0
0
0
0
2
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
3
Rapid Wien
0
0
0
0
0
0
0
4
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
KRC GenkWest Ham United
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Aleksandar Stavrev
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
12239

Genk houdt punt over aan vermakelijke EL-match tegen West Ham

 do 4 november 2021 20:38
KRC Genk
einde
2-2
West Ham United
  1. 6' - Doelpunt - Joseph Paintsil (1 - 0)
  2. 16' - Geel - Declan Rice
  1. 59' - Verv. Mark Noble door Tomáš Soucek
  2. 83' - Doelpunt - Said Benrahma (1 - 2)
  3. 86' - Verv. Manuel Lanzini door Alex Král
  4. 90+4' - Verv. Joseph Paintsil door Luca Oyen
UEFA Europa League - speeldag 4 - 04/11/21 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
6'
Joseph Paintsil
6'
Joseph Paintsil
1 - 0
83'
Said Benrahma
1 - 2
Said Benrahma
83'

Racing Genk en West Ham United hebben de koek verdeeld op de 4e speeldag van de Europa League. Genk maakte indruk voor de rust en scoorde ook, maar het moest in de 2e helft wijken en slikte 2 klassegoals van Benrahma. Genk leek verslagen, maar een slotoffensief leverde nog de gelijkmaker op, een owngoal.

Genk - West Ham in een notendop

  • Sleutelmoment: Een zwierig Genk had in het eerste halfuur genoeg kansen om tot 3-0 uit te lopen en dat zou niet eens onverdiend geweest zijn. Het bleef echter bij 1-0, waardoor West Ham in de wedstrijd bleef.
  • Man van de Match: Aan Genkse kant ongetwijfeld Joseph Paintsil, die de achterlijn van West Ham meermaals deed blozen. Saïd Benrahma deed voor de Engelsen hetzelfde, maar met iets meer koelbloedigheid. Vanavond veruit de beste speler bij de Hammers.
  • Opvallend: David Moyes, die in 1998 als coach debuteerde, zat voor de duizendste keer op de bank. De Schot zit aan 425 overwinningen, 318 nederlagen en na vanavond ook 257 gelijke spelen.

Bekijk het verslag:

Wervelend Genk beloont zichzelf karig

West Ham was met een perfect Europees rapport en een sterke ploeg naar Limburg afgezakt, maar werd al snel overtroefd door een energiek en vastberaden Genk. De eerste kans voor de gastheren was meteen raak. Ito draaide zich vlotjes los en stuurde Paintsil het straatje in. Die klopte Aréola met een gekruiste knal.

 

De bezoekende doelman wist meteen waar hij aan toe was. Nog binnen de eerste tien minuten moest hij twee kopballen uit zijn doel meppen. De tweede, van Onuachu, had eigenlijk altijd in de touwen moeten hangen. West Ham bakte er weinig van en zag Heynen over knallen en Onuachu over knikken. Toen Paintsil opnieuw ontsnapte, was het weer alle hens aan dek bij de Engelsen. Ito kraakte zijn schot op de aflegger van zijn maatje, alweer een fameuze gemiste kans.

 

Gaandeweg liep het stroever bij Genk. Dawson dwong Vandevoordt tot een redding en West Ham kwam vaker dreigen. Toch bleef de thuisploeg gevaarlijk, vooral in de persoon van de pijlsnelle Paintsil. Vlak voor de pauze stremde een gesmoord schot van Antonio op de doellijn, waar Hrosovsky opruimde voor de neus van Rice.

Paintsil werkt geweldige pass van Ito koelbloedig af: 1-0

Owngoal verpest comeback van West Ham

West Ham was met een kleine achterstand goed weggekomen en trok het laken na de rust zonder twijfelen naar zich toe. De dribbelvaardige Benrahma deed met de bal aan zijn voet gekleefd meermaals het alarm in de Limburgse verdediging afgaan, maar echt grote kansen kwamen er niet van.

 

Rond het uur pompte coach Moyes wat extra kwaliteit in zijn ploeg. Bowen, Soucek en Fornals kwamen erin en dat had - misschien toevallig - meteen effect. Benrahma schoof een aflegger van Coufal netjes door de benen van Vandevoordt. Tussendoor eiste scheidsrechter Stavrev de negatieve aandacht op met enkele dubieuze beslissingen in het nadeel van Genk. De heerlijke 1-2 van Benrahma, na een kwieke dribbel, deed het humeur van de thuisploeg onder het vriespunt zakken.

 

Pessimisten en realisten legden zich al neer bij een verdienstelijke nederlaag, maar kort voor het einde viel er een zoete Limburgse appel uit de kast. Soucek knikte een voorzet van de pas ingevallen Preciado voorbij zijn eigen doelman. De 2-2 zorgde voor een opstoot van adrenaline bij Genk, maar het was Fornals die in de toegevoegde tijd nog dicht bij het winnende doelpunt kwam.

3 West Ham-goals na rust, waarvan 1 owngoal

Paintsil: "Geen crisis meer"

Joseph Paintsil had een flink aandeel in het gelijkspel van Genk. "Dit punt is heel belangrijk voor ons. De drie punten pakken was niet mogelijk, gelukkig dat we dit resultaat nog halen. De 1-0 was erg goed", vond de Ghanees over zijn goal. "We deden dat op training al en het kwam eruit tijdens de wedstrijd.

 

Dit was een volledig andere wedstrijd dan in Londen. "Toen liepen we ook veel en waren we ook mentaal voorbereid, maar pakten we drie goals. Dat is voetbal. We zaten wat in de put, maar vandaag kwamen we terug. De crisis is weg, we kijken nu alleen maar vooruit."

Reacties na Genk-West Ham

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Einde

Genk maakte het zichzelf lastig door voor de rust veel kansen te missen. West Ham leek daarvan te profiteren in de tweede helft, maar dankzij een late owngoal redde de thuisploeg een punt.

90+4'
90+3'

Nog eens billen dichtknijpen bij een heet standje voor het doel van Vandevoordt. Alles bij elkaar geteld is het een geweldige Europese avond geweest in Genk.

90+2'
90+1'

De slotfase is blauw getint.

Filip Joos
90'

De gelukkige 2-2 zorgt voor een opstoot van adrenaline. Plots vliegt Genk de bezoekers weer naar de strot.

89'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
89'

Genk klimt op 2-2 na owngoal van Soucek

88'

Onwaarschijnlijk! 2-2!

De pas ingevallen Preciado ziet zijn voorzet afwijken op de knikker van Soucek. Tot diens afgrijzen vliegt die bal in het net en staat Genk weer op gelijke hoogte.

87'

Dan toch Genkse wissels. Preciado en Ugbo krijgen de ondankbare opdracht om het tij te proberen keren.

86'

Terwijl Lanzini baan ruimt voor Kral, lopen bij Genk nog steeds dezelfde elf van in de eerste minuut rond. De vermoeidheid zal toch ook een rol gespeeld hebben in de mindere tweede helft.

86'
wissel
84'

Geweldige actie en goal van Benrahma zet West Ham op 1-2

83'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
83'
goal
KRC Genk
1-2
West Ham United
Said Benrahma
West Ham United
82'

Weer Benrahma!

Dribbelkont Benrahma is de kwelduivel van KRC Genk. Hij zet Sadick te kijk met een grote brug en prikt de bal dan door de benen van Vandevoordt. West Ham zet orde op zaken.

81'

Poging van Ito

Er zit geen jus meer in de benen van Ito. Hij schiet de bal van erg ver de tribune in.