Ga naar de inhoud

Jelle Geens wint in Abu Dhabi: "Mooi einde van een seizoen vol pech"

 vr 5 november 2021 14:58
Jelle Geens
Jelle Geens (archief) mag vieren in Abu Dhabi.

Jelle Geens heeft in Abu Dhabi zijn tweede overwinning op het allerhoogste niveau op zijn naam geschreven. Onze landgenoot plaatste een aanval in de slotkilometer en liet de concurrentie achter zich.

In Abu Dhabi ontbraken enkele hoofdrolspelers van de olympische triatlon in Tokio. Toch was het deelnemersveld van de eerste manche van de World Triathlon Championship series goed gevuld met sterke namen.

 

Jelle Geens kwam als 39e uit het water, op 32 seconden van een Frans-Hongaars duo aan de leiding van de wedstrijd. Maar dan moesten zijn favoriete onderdelen - fietsen, en al zeker het lopen - nog komen.

 

Halfweg de fietsrit sloot Geens aan bij de kop van de wedstrijd, goed voor zo'n 17 triatleten. Als vierde begon de Belgian Hammer aan zijn loopnummer van 5 km. Op een kilometer van de streep plaatste hij een verschroeiende versnelling die niemand nog kon pareren.

 

Na alle pech die hij dit seizoen kende - onder meer het missen van de individuele triatlon op de Spelen - schreeuwde Geens al zijn frustratie van zich af op de finishlijn. Een zegegebaar en een tweede overwinning op het hoogste niveau volgden.

"Mooie manier om lastig seizoen af te sluiten"

 "Bij de start van de loopproef, voelde ik meteen dat het heel goed zat", zegt Geens. "Maar bij die loden hitte (34 graden) was het geen goed idee om vroeg te versnellen."

 

"Ik heb de slotkilometer afgewacht en had meteen een mooie voorsprong. Die kon ik tot het einde vasthouden."

 

"Ik heb veel pech gehad dit seizoen, maar ik wist dat het met de vorm goed zat. Dit doet dan ook deugd. Het is een mooie manier om een lastig seizoen af te sluiten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.