Ga naar de inhoud

AA Gent sluit bezoekersvak voor match tegen Partizan Belgrado

 za 30 oktober 2021 14:31
Geen zwart-witte vlaggen in het bezoekersvak van de Ghelamco Arena.

De bezoekende fans van Partizan Belgrado zijn donderdag niet welkom in de Ghelamco Arena voor het Conference League-duel tegen AA Gent. In het kader van de geldende coronamaatregelen blijft het uitvak gesloten.

"Servië wordt momenteel beschouwd als een land met kleurcode rood in het kader van de covid 19-problematiek", klinkt het in een mededeling van AA Gent. "Het is dus enkel toegelaten om naar België te reizen in het kader van een essentiële reis of mits vertoning van een vaccinatiecertificaat waaruit blijkt dat men gevaccineerd is met een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) erkend vaccin."

 

"Aangezien Servië niet tot de Europese Unie behoort en de Servische bevolking ook gevaccineerd wordt met niet-erkende vaccins, komt een deel van de Servische bevolking niet in aanmerking voor een EU Digitale COVID Certificaat of een equivalent." 

 

"Daardoor is het voor KAA Gent praktisch gezien niet mogelijk om Servische toeschouwers op een vlotte en betrouwbare manier te controleren." 

 

"Tot slot is het de afgelopen dagen duidelijk geworden dat de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug pijlsnel de hoogte inschieten, niet alleen in België, maar over heel Europa. Ook in Servië is de situatie alarmerend. In het licht van de huidige epidemiologische situatie zal het bezoekersvak gesloten blijven."

 

AA Gent staat met 9 op 9 op kop in zijn poule in de Conference League. Op de vorige speeldag versloeg het Partizan Belgrado met het kleinste verschil: 0-1.