Een dag in het spoor van Zizou Bergs: "Mijn ouders hadden alleen een meisjesnaam klaar"

 ma 25 oktober 2021 17:48

Het was een intense week voor Zizou Bergs. Na zijn uitschakeling op de European Open moest onze landgenoot snel over en weer naar een toernooi in Dubai. Wij pikten de nieuwe chouchou van het Belgische mannentennis op aan de luchthaven en trokken ermee naar de finale van de European Open. 

Herbeleef onze dag in het spoor van Zizou Bergs:

"De bijnaam van mijn vader in het voetbal was Zizou"

"Het was kort, maar krachtig", zegt Bergs als hij de auto instapt. "Weinig geslapen, maar ik ben blij dat ik terug ben."

 

Eens aangekomen op de European Open werd het meteen duidelijk dat de jongeman uit Lommel niet meer anoniem over straat kan lopen. Bergs werd meteen aangeklampt door fans die een handtekening willen.

 

"Mijn naam komt van Zinedine Zidane", reageert hij op vragen die via Instagram binnenstromen. "Het was de bijnaam van mijn papa in het voetbal. Toen ik geboren werd, hadden mijn ouders alleen een meisjesnaam klaar. En dus werd het Zizou."

 

Eerder deze week pakte hij uit met een bijzondere smash, een jumpsmash. "Geïnspireerd op Gael Monfils", zegt Bergs. "Ik deed hem destijds spontaan op training. Toen ik het ook op wedstrijden deed, werd dat meteen geapprecieerd. Dus ik blijf dat wel doen."

 

"Als ik dubbel wil spelen? Dan met Dick Norman. Hij is een icoon in het dubbelspel. Ik ga er veel van kunnen leren."

Lees ook: