Ga naar de inhoud
Zizou Bergs
Zizou Bergs vecht voor wat hij waard is.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Geen nieuwe stunt voor Zizou Bergs op European Open, opslagkanon Harris te sterk

 wo 20 oktober 2021 00:23
European Open
Zizou Bergs (129, Wild card)
Lloyd Harris (140, 7)
einde
64
set 1
77
3
set 2
6

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Zizou Bergs niet kunnen stunten op de European Open. De 22-jarige Belg ging in twee sets onderuit tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris. Bergs verkocht zijn huid duur, maar had geen verhaal tegen de ijzersterke opslag van het nummer 32 van de wereld. "Hij was simpelweg beter", reageerde Zizou Bergs.

Een jaar geleden verbaasde Zizou Bergs vriend en vijand door in de eerste ronde Albert Romas te kloppen. Het was toen de eerste ATP-zege ooit voor de Limburger.

 

Ook in deze editie van de European Open zou Bergs zichzelf moeten overtreffen. In de eerste set mocht de Belg daar lange tijd van dromen. Hij slaagde er niet in om het Zuid-Afrikaanse opslagkanon te breken, maar bleef zelf ook perfect serveren. In de tiebreak trok Harris toch het laken naar zich toe.

 

Ook in de tweede set bleven Bergs en Harris lange tijd uitstekend serveren. Tot Bergs bij 3-4 zijn opslagspel verloor. Het betekende meteen het einde van zijn avontuur voor eigen publiek, want Harris serveerde de wedstrijd foutloos uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Xavier Malisse
Xavier Malisse (l) maakt deel uit van de entourage van Lloyd Harris.

Bergs: "Harris was simpelweg beter"

"Ik heb een correcte wedstrijd gespeeld en het verschil was niet erg groot, maar Lloyd Harris was simpelweg de beste speler vandaag", was de analyse van Zizou Bergs na afloop.

Bergs en Lloyd konden er pas om 22.30 u aan beginnen, omdat de match tussen Murray en Tiafoe bijna 4 uur geduurd had. "Het is zeker zo dat zolang wachten energie vraagt", aldus Bergs. "Ik was erg enthousiast dat ik kon spelen en ik dacht dat dat een voordeel kon zijn voor mij. Maar Lloyd heeft ervaring met ATP-toernooien."

"Ik moet blijven werken. Ik heb het gevoel dat ik het niveau heb om opnieuw een goede prestatie neer te zetten waarmee ik kan stijgen in het klassement. Ik denk dat ik nog spelers uit de top 50 kan verslaan. Ik wacht op het goede moment."

Ik denk dat ik nog spelers uit de top 50 kan verslaan. Ik wacht op het goede moment.

Zizou Bergs
meer: