Andy Murray wint langste driesetter van tennisjaar in Antwerpen: "Ongelofelijk gevecht"

  European Open

  Frances Tiafoe (15)
  Andy Murray (64, Wild card)
  6
  2
  1
  7
  7
  7
  9
  2
  6
  7
  6
  8
  3
  7
  10

  Op de European Open heeft Andy Murray (ATP-172) meteen diep in zijn krachtenarsenaal moeten tasten. Na 3 uur en 45 minuten stelde de Schot de zege veilig tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-148).

  Andy Murray maakt in stijl einde aan match van bijna 4 uur: "Met voorsprong langste driesetter uit mijn carrière"

  Andy Murray koestert mooie herinneringen aan de European Open, tot op heden de laatste toernooizege (2019) op zijn erelijst.

   

  Met Frances Tiafoe kreeg Murray meteen een taaie brok voorgeschoteld in de 1e ronde. De 3 sets duurden telkens meer dan een uur en draaiden telkens uit op een tiebreak.

   

  In de 1e set trok Murray aan het langste eind in de tiebreak met 2-7. In het 2e bedrijf draaide Tiafoe de rollen om in een spannende tweestrijd: 9-7 voor de Amerikaan.

   

  De tiebreak van de beslissende 3e set stond bol van de omwentelingen. Bij 6-5 kreeg Tiafoe de kans om Murray uit het toernooi te kegelen, maar de Schot redde zijn vel.

   

  Daarna vergaten zowel als Murray als Tiafoe zelf om een matchpunt te verzilveren. Bij 8-9 vond Murray dat het duel lang genoeg geduurd had. Met een geweldig dropshot besliste hij de partij. 

   

  In de volgende ronde staat Murray oog in oog met de Argentijn Diego Schwartzmann (ATP-14).

  Murray: "Mijn langste match ooit in 3 sets"

  De partij tussen Murray en Tiafoe is met 3 uur en 45 minuten de voorlopig langste wedstrijd van het jaar. 

   

  "Ik denk dat het de eerste keer in mijn carrière is dat ik 3 tiebreaks speel in 1 wedstrijd", zei Murray na afloop. "Het is zeker mijn langste match ooit in 3 sets. Het was een ongelooflijk gevecht en ik ben heel moe nu."   

   

  "Ik heb in mijn carrière veel wedstrijden gespeeld. Lange matchen stoorden me ook nooit, maar dit was nog van een ander niveau. Het was een geweldige match in een ongelooflijke sfeer hier in Antwerpen. Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft. Het was heel aangenaam te spelen voor zo'n talrijk opgekomen publiek."

  meer: