Guardiola op zijn hoede voor Club: "Agressieve ploeg met veel kwaliteit vooraan"

 di 19 oktober 2021 07:22
Pep Guardiola
Pep Guardiola is op zijn hoede voor het agressieve spel van Club.

Pep Guardiola staat voor een tweeluik tegen de - op papier - zwakste tegenstander in de Champions League-groep. Toch zet de Spaanse coach van City zijn team op scherp, want Club is volgens hem een erg gevaarlijke tegenstander. "Het is de beste ploeg van België op dit moment", weet de trainer.

"Club is een fysieke ploeg, met veel kwaliteit in de aanval", begon de Spaanse oefenmeester zijn persbabbel. 

 

"Het is de beste ploeg van België op dit moment", volgens Pep Guardiola. "Club is een ploeg met agressieve middenvelders en verdedigers. Ze spelen direct en hebben in de laatste 30 meter veel goede spelers lopen."

 

"Dat wisten we al voor de loting. We begrepen toen al dat dit een zware tegenstander zou worden. En ze hebben een goed resultaat behaald in Leipzig."

Kevin De Bruyne had de voorbije maanden wat blessures, maar wordt elke dag beter.

Pep Guardiola

Guardiola recupereert in Brugge de Braziliaanse internationals Ederson en Gabriel Jesus. Na hun interlandverplichtingen in Zuid-Amerika vlogen ze rechtstreeks naar België om de quarantaineplicht in Groot-Brittannië te omzeilen. 

 

Zondag waren ze te gast bij de partij van zusterclub Lommel tegen Moeskroen. Morgenavond keren ze eindelijk terug naar huis. "Na de match keren ze met ons terug naar Manchester en hervatten hun dagelijkse routine."


City mist in Brugge John Stones en Ferran Torres. Kevin De Bruyne is er wel bij. "Hij speelt beter en beter", eindigde Guardiola. "De voorbije maanden had hij enkele blessures, maar hij wordt elke dag beter."

Bekijk de persconferentie van Guardiola (in het Engels)

Volg de match vanavond hier met live tekst:

UEFA Champions League
Club Brugge
einde
1-5
Manchester City
Lees ook: