Clement: "Na 4 op 6 gelooft iedereen dat we iets kunnen tonen tegen City"

  Met een indrukwekkende 4 op 6 in de achterzak begint Club Brugge aan zijn misschien wel grootste uitdaging in de Champions League: Manchester City. Coach Philippe Clement gelooft in een nieuwe stunt. "Maar ik verwacht geen 20 kansen, dus we zullen heel efficiënt moeten zijn."

  Club Brugge is ambitieus voor de komst van Manchester City in de CL

  Philippe Clement gaat zeker niet zweven na het gelijkspel tegen PSG en de zege tegen RB Leipzig. "We zijn realistisch", opent de Club-coach. "Manchester City is samen met Bayern München momenteel de beste ploeg ter wereld."

   

  "Het is een grote uitdaging, maar na onze 4 op 6 geloven steeds meer mensen dat Club Brugge iets kan tonen op dit niveau tegen Manchester City."

   

  "Of ik op voorhand zou tekenen voor de 3e plek? Ik kijk alleen naar de volgende wedstrijd en die wil ik winnen. Als je tegen Man City kan spelen, wil je er het beste uit halen. Maar dan zal iedereen wel op zijn beste niveau moeten spelen."

  Als je tegen Man City kan spelen, wil je er het beste uit halen. Maar dan zal iedereen wel op zijn beste niveau moeten spelen.

  Club Brugge werd als het kleine broertje van de groep gezien, maar heeft toch al zieltjes kunnen winnen. "Het geloof is er altijd tegen elke tegenstander. Iedereen dacht op voorhand dat we nul punten zouden halen in deze groep in de Champions League, maar wij hebben er altijd in geloofd", aldus Clement.


  "Maar ik verwacht geen 20 kansen tegen City, dus we zullen heel efficiënt moeten zijn. In België spelen we veel wedstrijden die we moeten winnen en waarin we dominant moeten zijn. Het duel tegen City is een van de weinige wedstrijden waarbij de lat ook hoog ligt, maar op een andere manier."


  Club zal wel op een andere manier moeten spelen dan in de Jupiler Pro League. "We gaan zo veel mogelijk de bal proberen te hebben, maar we zullen uiteraard een klik moeten maken, net als in Leipzig. We kunnen de wedstrijd op verschillende manier benaderen."

  De Ketelaere: "We moeten geloven in onze eigen sterktes"

  Ook Charles De Ketelaere merkt dat er anders wordt gekeken naar Club Brugge na de 4 op 6 in de Champions League. "Maar onze focus blijft hetzelfde: alles eruit proberen te halen", zegt het jonge talent. 

   

  "Het is logisch dat we geen favoriet zijn in deze wedstrijd. Maar ik heb van Kevin De Bruyne gehoord dat Manchester City Club ook niet zal onderschatten."

   

  "We weten dat er iets mogelijk is. Maar dan moet iedereen op zijn beste niveau spelen. Je voelt dat we erin geloven, zeker als we ons eigen spel kunnen spelen. We moeten geloven in onze eigen sterke punten en hun sterke punten proberen uit te schakelen."

  Uiteraard is Kevin De Bruyne een voorbeeld voor mij.

  Charles De Ketelaere

  Bij de Rode Duivels mocht De Ketelaere voor het eerst samenspelen met Kevin De Bruyne. Hij stak zijn bewondering niet weg. "Uiteraard is hij een voorbeeld voor mij. Ik probeer mijn eigen stijl te ontwikkelen, dus ik haal niet al mijn ideeën bij hem, maar toch veel."


  "Wat ik zou willen overnemen? Zijn afstandsschot is geweldig, hij is perfect tweevoetig en hij geeft de beste passes en assists. Het is dus moeilijk om te kiezen."

  De Ketelaere: "Kan niet ontkennen dat De Bruyne een voorbeeld is voor mij"

  Clement: "Verwacht geen 20 kansen, we zullen heel efficiënt moeten zijn"

  Fase per fase

  1. 14 uur 45. Club Brugge heeft veel talent, agressieve middenvelders, ze spelen direct en kunnen kansen creëren en scoren. . Pep Guardiola.
  2. 14 uur 43. De Bruyne moet fit zijn om uit te blinken. Zijn sterkte is zijn beweeglijkheid. Daarom is het goed voor ons dat hij beter wordt. Pep Guardiola.
  3. 14 uur 35. Brugge is een agressief team met veel kwaliteit vooraan. We hebben nog 12 punten te verdienen en morgen gaan we voor de volgende drie punten. Hopelijk kunnen we wedstrijd controleren en resultaat halen. Pep Guardiola.
  4. 14 uur 32. Ederson en Gabriel Jesus sluiten morgen aan bij de voorbereiding en dan zien we wel of ze spelen. . Pep Guardiola.
  5. 14 uur 28. Kevin De Bruyne heeft zijn zegje gedaan. Nu komen er nog wat vragen voor Man City-coach Pep Guardiola. .
  6. 14 uur 25. Ik ken Noa Lang niet echt. Brugge zal heel sterk zijn als team. Ik ken een aantal spelers van bij de Rode Duivels, dus we zullen ze niet onderschatten. . Kevin De Bruyne.
  7. 14 uur 24. De laatste 6 maanden gaat het wat op en neer na mijn enkelblessure. Maar ik voel dat ik sterker word. Het gaat goed nu. Kevin De Bruyne.
  8. 14 uur 21. Ik ben blij om nog eens in België te spelen. Hopelijk kunnen we de Champions League eens winnen. . Kevin De Bruyne.
  9. 14 uur 19. Hoe ik terugkijk op de verloren CL-finale? We proberen altijd op een hoog niveau te spelen en voor titels te gaan. In zo'n finale kan je nu eenmaal verliezen. Je kan alleen maar doorgaan daarna. Kevin De Bruyne.
  10. 14 uur 17. Het niveau van de Belgische competitie steunt op jonge talenten. Club Brugge doet dat ook. Financieel is de competitie niet groot, maar het is belangrijk dat ze het goed doen in Europa. Ik steun de Belgische ploegen dus altijd. Kevin De Bruyne.
  11. 14 uur 16. Het is belangrijk om te roteren. Ik versta de frustratie van Raheem Sterling. Je hebt soms ritme nodig om beter te presteren. Het is lastig om afwisselend te spelen en op de bank te zitten. Kevin De Bruyne.
  12. 14 uur 15. De Bruyne staat op de shortlist van de Ballon d'Or, maar zou zelf kiezen voor Lewandowski. "Als je kijkt naar de voorbije twee jaar was hij heel goed bij Bayern München." .
  13. 14 uur 14. Kevin De Bruyne schuift aan op de persconferentie. Wat heeft de Rode Duivel te vertellen. .
  14. 14 uur 03. De Super League? Het zou jammer zijn als we nooit meer tegen een ploeg als Manchester City zouden kunnen spelen. Philippe Clement.
  15. 14 uur 03. We gaan proberen zo veel mogelijk de bal te hebben, maar we zullen een klik moeten maken. We kunnen op verschillende manieren een wedstrijd benaderen en een resultaat halen. Philippe Clement.
  16. 14 uur 02. Clement: "We zullen heel efficiënt moeten zijn". City gaf kansen weg tegen Burnley en incasseerde ook in de Champions League al wat goals. "Het geloof is er altijd tegen elke tegenstander", zegt Clement. "Iedereen dacht dat we nul punten gingen halen in deze groep in de Champions League, maar wij geloofden er altijd in. Ik verwacht geen 20 kansen, dus we zullen heel efficiënt moeten zijn." .
  17. 13 uur 56. We spelen veel wedstrijden die we moeten winnen en waarin we dominant moeten zijn. Dit is een van de weinige wedstrijden waarbij de lat ook hoog ligt, maar op een andere manier. Philippe Clement.
  18. 13 uur 56. Zou ik tekenen voor de derde plaats? Ik kijk alleen maar naar de volgende wedstrijd en die wil ik winnen. Alleen daarmee zijn we bezig. Als je tegen City kan spelen, wil je er het beste uit halen. Iedereen zal minstens zijn beste niveau moeten halen. Philippe Clement.
  19. 13 uur 55. We zijn realistisch. Voor mij is City samen met Bayern München de beste ploeg ter wereld momenteel. Het is een grote uitdaging, maar door onze 4 op 6 geloven steeds meer mensen dat Club ook op dat niveau iets kan tonen. Philippe Clement.
  20. 13 uur 51. Of Guardiola een voorbeeld is? Natuurlijk. Zijn speelstijl, bewegingsvoetbal... Zo zie ik het voetbal ook graag. Dat spreekt me aan. Ik ben altijd al een fan geweest. . Philippe Clement.