Ga naar de inhoud

Paralympiër Joachim Gérard met spoed opgenomen in het ziekenhuis

 wo 1 september 2021 23:58
Gérard ging er in Tokio verrassend uit in de 3e ronde.

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (32) is woensdagavond met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Tokio. De eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem, meldt het Belgisch Paralympisch Comité (BPC).

Gérard werd "plots en totaal onverwacht onwel", zo klinkt het in de mededeling van het BPC. "De spoeddiensten waren snel ter plaatse en brachten Joachim Gérard naar het ziekenhuis. Hij was toen opnieuw bij bewustzijn en kon antwoorden op vragen."

 

"Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. Gérard moet in het ziekenhuis blijven voor verdere observatie en onderzoek. We hopen later meer informatie te kunnen geven over de toestand van Joachim Gérard." 

 

Gérard, de nummer 3 van de wereld, werd in Tokio onverwachts uitgeschakeld in de derde ronde van het enkelspel. Gérard, die eerder dit seizoen met de Australian Open en Wimbledon al twee grandslams won, werd vooraf getipt als grote kanshebber op een medaille.

 

Ook in het dubbelspel was Tokio geen succesverhaal. Aan de zijde van Jef Vandorpe verloor hij in de derde ronde van de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro behaalde Gérard de bronzen medaille in het enkel.  

Lees ook: