Ga naar de inhoud

Ben Hermans wint tijdrit in Tour Poitou-Charentes, Swift pakt de leiding

 do 26 augustus 2021 18:41
Ben Hermans (archieffoto)
Ben Hermans (archieffoto)

Ben Hermans heeft donderdag de 4e etappe in de Tour Poitou-Charentes gewonnen. De Belg van Israel Start-Up Nation was de snelste in de 23,5 kilometer lange tijdrit. De Brit Connor Swift is de nieuwe leider.

De renners in de Tour Poitou-Charentes kregen donderdag twee etappes voorgeschoteld. In de ochtendetappe van 109,6 km sprintte Elia Viviani naar zijn tweede ritzege. De Italiaan van Cofidis klopte Timothy Dupont en zijn landgenoot Simone Consonni.

 

Dankzij de ritwinst snoepte Viviani de leiderstrui af van Jason Tesson, maar die kon hij niet vasthouden in de tijdrit die 's middags op het programma stond. Daarin was de overwinning voor Ben Hermans, die nipt sneller was dan John Archibald.

 

De Brit Connor Swift werd 9e op 26 seconden van Hermans en is daarmee de nieuwe leider. Swift telt in de stand 10 tellen voorsprong op de Fransman Bruno Armirail.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: