Ga naar de inhoud

meest recent

Vanhaezebrouck: "Depoitre is terug om de stugge Poolse muur te slopen morgen"

 wo 25 augustus 2021 17:46
Heeft Hein Vanhaezebrouck een plannetje klaar om de Poolse muur te dynamiteren?
Heeft Hein Vanhaezebrouck een plannetje klaar om de Poolse muur te dynamiteren?

AA Gent moet morgen vol aan de bak als het zich nog wil kwalificeren voor de poulefase van de Conference League. Het nobele onbekende Rakow Czestochowa was ze vorige week met 1-0 te slim af.  Ook morgen zal het weer knokken worden tegen het Poolse "new kid on the block", volgens coach Hein Vanhaezebrouck.

New kid on the block: Rakow Czestochowa

 

"We spelen tegen een tegenstander die vijf jaar geleden nog in derde klasse wroette, maar enkele jaren geleden een nieuwe ambitieuze mecenas vond. Ondertussen zijn ze op weg om Legia Warschau in Polen van de troon te schoppen”, vertelt Hein Vanhaezebrouck op de Gentse persconferentie.

 

"Czestochowa is een kind van het geglobaliseerde voetbal. In minder grote voetballanden schieten er nu ook geldschieters als paddenstoelen uit de grond. Ik heb de indruk dat we in België die krachtverschuivingen nog niet helemaal doorhebben. Een walk-over zal je morgen niet zien.”

Tegen de defensieve Poolse muur kan sloopkogel Depoitre weer handig van pas komen

Hein Vanhaezebrouck

Depoitre to the rescue?

 

In de heenwedstrijd beet AA Gent de tanden dan ook stuk op de stugge Polen. “We hadden ze de vorige keer al moeten kloppen. We gaven toen bijna niks weg, maar die tegengoal had nu eenmaal nooit mogen vallen. Dat is natuurlijk ook Europees voetbal: die ene fout betaal je cash.”


De ploeg van Vanhaezebrouck rekent weer op Laurent Depoitre om geen twee keer over dezelfde steen te struikelen. “Depoitre is terug om een powerboost, scorend vermogen en lengte aan het team te geven."


"Tegen de defensieve Poolse muur kan onze sloopkogel handig van pas komen. Want vergis u niet: ik verwacht een kloek blok dat de deur - koste wat kost - dicht zal willen houden. PSV-Benfica heeft ons gisteren geleerd dat zo'n radarwerk moeilijk te ontmantelen is."

"Wij zijn Club Brugge - dat jonge talenten lokt - niet"

Laurent Depoitre krijgt er dit jaar met Darko Lemajic nog een doublure bij: nog een boomlange spits (1,98 meter) die de Gentse luchtmacht naar een hoger niveau moet tillen. “Grote spitsen zitten nu eenmaal in het DNA van het Gentse spel, daarom heeft Lemajic de trip naar België ook gemaakt", legt de coach uit.

 

Er zweven wel heel wat vraagtekens rond de transfer van de 28-jarige Servische spits uit het "mindere" Riga. “Het is niet simpel om spelers naar België te lokken. Wij zijn niet in staat om - zoals Club Brugge - allerlei jonge talenten uit onze hoed te toveren."

 

“Maar Lemajic heeft met zijn balvastheid en vooral zijn lengte het ideale profiel voor ons. Was Pep Guardiola nu ook niet onlangs geïntereseerd in "de grootste veldvoetballer van Engeland" uit ... de Engelse vijfde klasse?"

Lees ook: