Heemeryck valt net naast EK-podium, maar kwalificeert zich voor 1e Ironman Hawaï

 ma 16 augustus 2021 08:58
" "
Pieter Heemeryck (in het grijs) liep naar een 'chocolade medaille'.

Pieter Heemeryck heeft gisteren een fraai EK Ironman in Frankfurt afgesloten op de 4e plaats. Onze 31-jarige landgenoot kon zich troosten met een ticket voor het officieuze WK op Hawaï, een primeur.

Heemeryck legde de 3,8 km zwemmen, 182 km fietsen en 42,195 km lopen af in 8u07'11". Tijdens het fietsen (tussen km 30 en 130) lag hij een tijdje aan de leiding. 

 

Drie man ging hem evenwel nog voorbij: de Zweedse winnaar van de race, Patrik Nilsson (7u57'21"), de Deen Kristian Hogenhaug (8u00'18") en de Schot David McNamee (8u02'29").

 

Er waren op het EK 3 tickets voor Hawaï te verdienen, omdat Hogenhaug al een ticket had, volstond de 4e plek van Heemeryck.

 

"Ik ben zo blij dat ik eindelijk zonder pijn kan lopen", reageerde de Belgische triatleet op zijn sociale media. Heemeryck kampt al sinds het begin van het seizoen met een lastige rugblessure. "Ik liep zoals ik wilde, maar ik eindig toch op de vierde plaats."

 

"Ik heb nog veel te leren op deze afstand. Ik ben erg blij dat ik me voor de eerste keer heb kunnen kwalificeren voor Kona. Een kinderdroom die uitkomt."

 

Heemeryck is de 2e Belg die zich plaatst voor Hawaï, eerder dit jaar deed Bart Aernouts hem dat voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.