Ga naar de inhoud

Bashir Abdi: "Enorm blij, maar kom terug voor een gouden medaille"

 zo 8 augustus 2021 03:37

"Ik ben thuis!" Bashir Abdi wist met zijn vreugde geen blijf na zijn bronzen medaille. De 32-jarige Abdi is de eerste Belg sinds Karel Lismont in 1976 die een medaille weet te pakken op de marathon op de Olympische Spelen. Een prestatie voor in de geschiedenisboeken.

"Ik kan het niet beschrijven", lacht een zielsgelukkige Bashir Abdi. "De laatste dagen waren voor mij heel zwaar. Ik ben pas op 30 juli aangekomen. Ik heb de afgelopen dagen niet langer dan twee uur geslapen." 


"Het was echt knokken. Na  40 km kreeg ik krampen in beide hamstrings. Ik heb hier heel lang voor gewerkt, dus opgeven was geen optie. Ik ben blijven vechten. De derde plek was het hoogst haalbare. Ik ben hier enorm blij mee. Voor het goud komen we een andere keer terug." 


"De voorbereiding was enorm lang. Dat het dan lukt, onbeschrijfelijk. Het kan nog beter. Hopelijk kan ik in Parijs, dichtbij huis, wat meer slapen. Dan is er nog meer mogelijk."

"Kijk enorm uit om terug te keren, meer te slapen en te genieten"

"Ik wil Team Belgium enorm bedanken. Zij hebben mij de voorbije maanden hard geholpen. Dit zijn geslaagde Spelen voor Team Belgium. Mijn bijdrage kon dan ook niet ontbreken. Ik ben enorm blij dat het gelukt is." 


"Ik wou België als dank ooit een medaille geven. Dat lukte op het Europees kampioenschap in Berlijn 2018 al. En nu sta ik op het podium van de Olympische Spelen. Hopelijk komt er in de toekomst nog meer aan." 


"Mijn familie en vrienden hebben allemaal gekeken. Heel België heeft gekeken. Ik kijk enorm uit om terug te keren naar Gent, meer te slapen en te genieten met mijn familie en vrienden." 

Lees ook: