Ga naar de inhoud

Lieselot Decroix smaakt reactie van Van Vleuten niet: "Vind het enorm egoïstisch"

 zo 25 juli 2021 22:02
Lieselot Decroix, cocommentator bij Sporza en ex-renster.

De wegrit bij de vrouwen was ook in Van hier tot in Tokio het gespreksonderwerp van de dag. Bij de Nederlanders liep de communicatie helemaal spaak. Annemiek van Vleuten noemde de koers zonder oortjes amateuristisch. Een uitspraak die commentator Lieselot Decroix onterecht vond.

"Ik vind het niet kunnen dat ze zo een interview geeft", opent Lieselot Decroix. "Dit getuigt van een enorm egoïsme van Annemiek van Vleuten. Ze deelt de verantwoordelijkheid met heel het team."

 

"De olympische wegrit is een aparte koers. Enerzijds omdat er geen communicatie is via de oortjes, anderzijds omdat er maar 67 deelneemsters waren, die bijna allemaal kijken naar Nederland om het op te lossen."

 

"Het Nederlandse team had de kopgroep nooit 10 minuten voorsprong mogen geven. De bondscoach moet tijdens de wedstrijd aanpassingen doen", weet de ploegleidster van Jumbo-Visma.

Dit getuigt van een enorm egoïsme van Annemiek van Vleuten. Ze deelt de verantwoordelijkheid met heel het team.

Lieselot Decroix

Hoe komt het dat een deel van het peloton wel wist wat er gaande was in de koers, maar Annemiek van Vleuten niet?


"Marianne Vos wist wel wat de situatie was en zei dat de Nederlanders vol moesten gaan rijden. Toen ontstond er discussie. Ze dachten dat ze maar ruim een minuut achter de Oostenrijkse reden, maar dat klopte dus niet."


Praten vrouwen te weinig met elkaar tijdens de koers? "Een groot deel van de verantwoordelijkheid ligt bij de bondscoach. Ze wist al 5 jaar dat  er geen oortjes zouden gebruikt worden tijdens de rit en had tijd genoeg om zich voor te bereiden", besluit wielercommentator Decroix.

Bekijk het fragment uit Van hier tot in Tokio:

Lees ook: