Nina Sterckx (18) wil goede vorm tonen: "Olympisch diploma zou geweldig zijn"

 do 22 juli 2021 15:46
Nina Sterckx
Nina Sterckx hoopt op vroeg verjaardagscadeau: een olympisch diploma.

Gewichthefster Nina Sterckx mocht op basis van haar wereldranking mee naar Tokio. Daar hoopt de 18-jarige haar goede vorm te tonen in de klasse tot 49 kg. "Initieel was het plan om op de Spelen van 2024 mooi te presteren, nu zou een olympisch diploma geweldig zijn", is Sterckx ambitieus.

De voorbije maanden etaleerde Nina Sterckx haar goede vorm door onder meer brons op het EK en zilver op het WK voor min 20-jarigen te behalen. Die goede vorm wil ze op zaterdag ook tonen op de Olympische Spelen.

 

"De trainingen zijn de laatste tijd goed gegaan", laat ze weten. "Mijn coaches en ik zijn tevreden over hoe alles is verlopen. Hopelijk kan ik een hele goede wedstrijd neerzetten." 

 

"Eigenlijk ben ik hier in de eerste plaats om ervaring op te doen want initieel was het doel in Parijs mee te doen en daar mooi te presteren. Mocht ik uiteindelijk toch in de top acht geraken, een olympisch diploma halen, dat zou geweldig zijn", is Sterckx ambitieus, maar realistisch.

Ik moet nog anderhalve kilogram kwijtspelen door in de sauna te gaan en niet te drinken.

Nina Sterckx

Normaal gezien treedt de 18-jarige gewichthefster aan in de klasse tot 55 kg, maar op de Spelen komt ze uit bij de min 49 kg. "Ik moet veel afvallen voor deze wedstrijd. Het hoort nu eenmaal bij onze sport."


"Voorlopig gaat alles volgens plan en heb ik er niet te veel last van", zegt Sterckx. "Ik moet nog anderhalve kilogram kwijtspelen van de bijna 10 kg die eraf moest. Dat doe je door in de sauna te gaan en niet meer te drinken."   


Bij een goed resultaat zal Sterckx met volle teugen kunnen genieten van haar 19e verjaardag maandag. "Twee dagen na de competitie is het mijn verjaardag, dus dan zal Ik lekker kunnen eten. Daar kijk ik naar uit."

programma Nina Sterckx
zaterdag 24 juli groep A 5e verslag
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: