Patrick Vieira wordt de coach van Benteke bij Crystal Palace

  Patrick Vieira (45) is aan zijn 3e trainersjob toe als hoofdcoach na New York City en Nice.

  Crystal Palace heeft een nieuwe trainer: Patrick Vieira is de opvolger van Roy Hodgson, die er na vorig seizoen mee ophield. De 45-jarige Fransman met Senegalese roots werd in december ontslagen bij Nice. Hij tekende tot 2024.

  Bij Crystal Palace krijgt Vieira Rode Duivel Christian Benteke onder zijn hoede. Ook aanvoerder Luka Milivojevic en Cheikhou Kouyaté, allebei ex-Anderlecht, zijn een link met België. Michy Batshuayi voetbalde het voorbije seizoen bij Palace, maar hij is na een uitleenbeurt weer terug naar Chelsea.

   

  Vieira, ex-speler van Milan, Arsenal, Juve, Inter en Manchester City, begint aan zijn derde club als coach: na New York City (2016-2018) en Nice (2018-2020).

   

  Met Frankrijk won hij het WK 1998 en het EK 2000, met Arsenal drie Engelse titels en met Inter kroonde hij zich drie keer tot Italiaans kampioen.

   

  "Ik ben erg opgewonden met deze kans om terug te keren naar de Premier League", verduidelijkte Vieira. "De club beschikt over een fantastische basis na talrijke jaren in de Premier League. Ik hoop daarop te kunnen voortbouwen om de club vooruit te laten gaan."

   

  Crystal Palace eindigde vorig seizoen op de 14e plaats in de Premier League. Het zet de nieuwe competitie in op 14 augustus met een trip naar Chelsea.