Ga naar de inhoud

Moment van Karl: "De Wolf en Planckaert begonnen net niet te vechten in de studio"

 wo 30 juni 2021 00:30

Akkoord, het was met lichte zin voor overdrijving dat Karl Vannieuwkerke spreekt van een vechtpartij tussen De Wolf en Planckaert. Maar de opflakkerende discussie over Parijs-Roubaix van 1989 was heerlijk om te zien. 

Karl Vannieuwkerke: "Er zijn bijzonder veel mooie verhalen te rapen in de sport en dat was vanavond niet anders in de studio van Villa Sporza Tour. De uitzending was nog maar pas begonnen of gasten Eddy Planckaert en Dirk De Wolf vlogen elkaar in de haren over Parijs-Roubaix van 1989. Dat was een editie waarin De Wolf tweede werd en Planckaert vijfde."

 

"De ex-renners begonnen te kissebissen over wie die editie had kunnen winnen en zijn daar nog niet helemaal uit. Ze begonnen -met lichte zin voor overdrijving - net niet te vechten in de studio."

Cavendish is Staying Alive

"Maar het is onmogelijk om deze dag neer te leggen zonder het sprookje van Mark Cavendish erbij te halen. De sprinter heeft een rit gewonnen in de Tour en dat is al 5 jaar geleden. Ik geef wat cijfertjes: 31 + 17 + 4, dat maakt 52. 31 ritzeges in de Tour, 17 in de Giro en 4 in de Vuelta. Daarnaast werd Cavendish wereldkampioen in 2011 en won hij Milaan-Sanremo in 2009."

 

"Het was een uniek moment voor de renner van The Isle Of Man, het eiland dat ook de thuisbasis was van The Bee Gees. "Staying Alive?", dat is wat Cavendish doet."

Dit was Parijs-Roubaix van 1989: