De Ligt neemt alle schuld op zich: "Verliezen wedstrijd door actie van mij"

 zo 27 juni 2021 21:09
Matthijs de Ligt
Einde wedstrijd en einde toernooi voor Matthijs de Ligt.

De rode kaart voor Matthijs de Ligt was het kantelpunt in de EK-wedstrijd Nederland - Tsjechië (0-2). Na afloop van de wedstrijd was de verdediger schuldbewust. "Mijn actie verandert de wedstrijd."

"Je verliest de wedstrijd door een actie van mij, dat voelt niet lekker", opent de Nederlandse verdediger Matthijs de Ligt zijn interview.


"Je hebt de wedstrijd onder controle en dan komt er een zo'n bal. Hij stuitert nog ongelukkig en daardoor maak ik hands."

Het liep voor de rode kaart ook niet lekker bij Nederland. Toch ziet De Ligt zichzelf als enige schuldige. "Weet je wat het is? Uiteindelijk verandert het de wedstrijd." 

 

"Ik heb de jongens nog zien strijden aan het einde van de wedstrijd. Dan voel ik mezelf wel verantwoordelijk. We hadden de controle en de kansen in de eerste helft. Het ging daarna gelijk op en maakt de rode kaart het verschil."


"Tuurlijk komt dit keihard binnen", besluit de verdediger. "Een EK spelen is een gouden kans. Dat je er zo uitvliegt, komt wel hard aan."

De Jong: "Soms heb je van die dagen..."

Ook middenvelder Frenkie de Jong baalt als een stekker. "We speelden de eerste helft ook niet goed, het leek wel of we moe waren", zucht de speler van Barcelona.

 

"Het is niet dat we niet willen, want het is voor sommigen zelfs de grootste wedstrijd uit hun carrière."

"Dat Matthijs alle schuld op zich neemt is een beetje overdreven", vindt De Jong. "Hij heeft natuurlijk veel persoonlijkheid en het is knap dat hij dat toegeeft. Maar ook met 10 man kan je beter doen, zeker tegen Tsjechië.

Met 10 man kan je beter doen, zeker tegen Tsjechië.

Frenkie de Jong
bekijk ook: