Ga naar de inhoud

De complete Tour-ploeg van Israël Start-Up Nation: mét Greipel, Froome en Woods

 vr 18 juni 2021 13:40
" "
André Greipel verjaart tijdens de Tour 2021. Op 16 juli wordt de Duitse sprinter 39.

Israël Start-Up Nation heeft de voorbije dagen elke dag wat renners gelost van zijn Tour-ploeg. We kenden al kopman Michael Woods en wegkapitein Chris Froome. Vandaag raakte ook de sprinter bekend: good old André Greipel. De Duitser begint aan zijn 11e Tour, hij was er sinds 2011 altijd bij.

Greipel, die op 16 juli tijdens de Tour zijn 39e verjaardag viert, mocht al 11 keer juichen in de Tour, de laatste keer dateerde van 2016, toen won hij voor Lotto-Soudal op de Champs Elysées en dat voor het 2e jaar op een rij.

 

In 2020 moest Greipel in de trui van ISN opgeven in de Tour, nu trekt hij met het nodige vertrouwen en 2 ritzeges op zak naar de start op 26 juni in Brest.

Woods: "Eerst ritzeges, dan klassement"

De kopman is de Canadees Michael Woods en niet viervoudig Tour-winnaar Chris Froome. De Brit is na zijn blessureleed nog altijd niet de oude.

 

Ploegleider Rik Verbrugghe duidt de 8-koppige selectie. "Ik verwacht dat Woods voor ritzeges meestrijdt en meedoet voor het algemeen klassement, zoals hij deed in de Ronde van Zwitserland."

 

"De eerste focus van het team wordt het beschermen van Woodsy en we zullen hem alle steun geven die hij nodig heeft." De 34-jarige Woods werd eerder deze maand vijfde in de Ronde van Zwitserland, op 2'55" van Richard Carapaz, en kroonde zich tot bergkoning.

 

Bij zijn enige eerdere deelname aan de Tour, in 2019, finishte hij als 32e. "Mijn hoofddoelen en prioriteiten zijn duidelijk: eerst ritzeges en proberen hoog te eindigen in de stand", zegt Woods.

 

Chris Froome won de Tour al vier keer (in 2013, 2015, 2016 en 2017) maar de Britse Keniaan haalde sinds zijn zware val in het voorjaar van 2019 geen noemenswaardige resultaten meer. Op zijn 36e start hij voor ISN als wegkapitein.

 

"Chris wordt onze wegkapitein in de Tour de France van dit jaar", bevestigt Verbrugghe. "Als viervoudig winnaar kan de waarde van zijn ervaring niet onderschat worden. Die wordt enorm bruikbaar voor de ploeg tijdens de wedstrijd."

 

Naast Greipel, Woods en Froome bestaat de selectie uit de Duitser Rick Zabel, de Canadees Guillaume Boivin, de Israëliër Omer Goldstein, de Ier Dan Martin  en de Zwitser Reto Hollenstein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: