Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

meest recent

Nacer Chadli: "Ik begrijp dat er twijfels waren over mijn EK-selectie"

 di 15 juni 2021 19:09
Bondscoach Martinez behoudt veel vertrouwen in routinier Chadli.

Nacer Chadli was na Trossard vandaag de tweede Rode Duivel die met de pers sprak. De polyvalente flankspeler is een vaste waarde in de selectie van Roberto Martinez, toch heerste er voor het EK wat scepsis rond Chadli. "Ik was opgelucht toen ik wist dat ik er bij was", klonk het.

"Ik begrijp dat er twijfels waren over mijn selectie"

Het eerste gespreksonderwerp op de persbabbel met Chadli was Christian Eriksen. Chadli speelde bij Tottenham nog jaren samen met de Deen. "Ik was geschokt toen ik het vernam", vertelde de Rode Duivel. 


"Ik was de wedstrijd niet aan het bekijken, maar een vriend bracht me met een berichtje op de hoogte. Op weg naar het stadion kregen we dan het nieuws dat Christian bij bewustzijn was. Dat was een enorme opluchting voor iedereen."


Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat Chadli verlengt bij zijn Turkse club Basaksehir. "Ik had een optie voor één jaar, uiteindelijk zijn het twee jaar geworden. Ik heb afgelopen seizoen drie blessures gehad, dus dan is die zekerheid van een nieuw contract leuk."

 

De weinige speelminuten van Chadli in Turkije zorgde ook in België voor heel wat scepsis rond Chadli en zijn selectie. "Ik begrijp dat er twijfels waren. Doordat er 26 spelers mee konden, gaf dat wel meer zekerheid voor mijn plaats. Ik was wel opgelucht toen ik wist dat ik erbij was."

Over de Deense spelers: "Als je mentaal niet klaar bent, heeft het geen zin"

De Deense bondscoach zal, in de nasleep van de gebeurtenis rond Eriksen, zijn spelers donderdag de keuze laten of ze al dan niet willen spelen. Verandert dat iets voor Belgen?


"Wij trainen op dezelfde manier. Een zege staat gelijk aan kwalificatie. Voor hen is het een uitzonderlijke situatie. Ik begrijp dat de coach zijn spelers voor de keuze stelt. Je kan dan wel fysiek fit zijn, maar als je mentaal niet klaar bent om te spelen heeft dat geen zin."


Wat verwacht Chadli van de partij tegen Denemarken? "Het is een heel goede ploeg, erg solide in de verschillende linies. Ze hebben veel goede spelers, we zullen op niveau moeten zijn. Maar het blijft afwachten met welke mentale toestand ze die wedstrijd zullen ingaan."

"Als wingback moeten we flexibel zijn"

Op dit EK is de rol van wingback al belangrijk gebleken bij verschillende ploegen. Dat is ook Chadli, die normaal op links die rol invult, niet ontgaan. "Ik merk ook op dat veel ploegen vandaag met een wingback spelen, dat is de evolutie van het voetbal."

 

"Mijn rol is daarin niet veel veranderd. Het is simpel: als wingback moeten we mee oprukken in balbezit en ons verdedigend werk doen als we niet in balbezit zijn. We moeten flexibel zijn." 


"Of ik door de blessure van Castagne nu de doublure ben voor op de rechterkant? Ik voel me meer op mijn gemak op links, omdat ik nooit veel aan de rechterkant heb gespeeld. Maar we zijn met genoeg spelers om die twee posities in te vullen."

Nacer Chadli over...

Axel Witsel: "Hij viel 3 dagen uit voor ik geblesseerd raakte, we hebben een deel van onze revalidatie samen gedaan. Het is fantastisch hoe Axel gewerkt heeft, het is bijna een mirakel dat hij nu fit is. Hij heeft zichzelf geen druk opgelegd en heeft alles stap voor stap gedaan. Dat was het belangrijkste, ook voor het vervolg van zijn carrière.

 

Romelu Lukaku: "Het is een winnaar, een geboren leider. Zijn fysieke présence en zijn mentaliteit is gewoon top. Hij heeft enorm gewerkt op zichzelf. Hij spreekt veel binnen de groep en geeft vaak zijn mening. Dat is erg belangrijk. Hij moedigt iedereen aan en is heel positief ingesteld."

 

Thierry Henry: "Het is heel belangrijk om hem hier te hebben. Hij kent Lukaku ook heel goed. Henry kan een gids zijn voor ons, want hij heeft zelf alles gewonnen. Hij is een ongelofelijke spits, een legende."

 

De commotie in Frankrijk rond de uitspraak van Thomas Meunier: "Ik heb ervan gehoord. Thomas zei niets fout. De woorden zijn gewoon slecht opgevat door de Fransen. Of ik vanavond voor Duitsland zal supporteren? Ik heb geen rancune tegenover Frankrijk. Als zij dat hebben tegenover ons dan is dat hun probleem."

Bekijk de persconferentie van Nacer Chadli:

Chadli sprak ook met Ruben Van Gucht:

Lees ook: