Duivelsblog: Vertonghen traint niet mee, Chadli en Trossard spraken met pers

  De Rode Duivels hebben nog twee trainingsdagen om zich klaar te stomen voor hun tweede EK-confrontatie tegen Denemarken. Volg hun wedervaren hier op de voet.

  Fase per fase

  1. 19 uur 40. We vertrekken vanavond naar Kopenhagen. Iedereen is in orde om te gaan. We doen ter plaatse wel nog een test voor de zekerheid. Michael Van der Steen, supportersclub De Bemvoort.
  2. 19 uur 35. Belgische supportersclub zit op hete kolen voor België-Denemarken. Ondanks de moeilijke coronasituatie trekken er toch Belgen richting Kopenhagen voor de wedstrijd tegen Denemarken. Een van hen is Michael Van der Steen van suppportersclub De Bemvoort in Pelt. Na Sint-Petersburg is Kopenhagen bestemming 2 van de EK-campagne van zijn club. "We vertrekken vanavond", vertelde hij in De Wereld Vandaag. "Iedereen van ons is in orde om te gaan. We doen ter plaatse wel nog een test, voor de zekerheid. Donderdag kunnen we hopelijk dan de wedstrijd bijwonen. Dat mag voor al wie in de laatste 6 maanden gevaccineerd is." Voelde hij zich in Rusland veilig in het stadion? "Ik heb me altijd veilig gevoeld. Mensen hebben het ook altijd zelf wat in de hand, wat voor situatie ze creëren. Voor onze trip naar Rusland was alles op voorhand heel duidelijk, voor Denemarken was er toch wat onzekerheid omdat ze lang met een strenge regeling zaten. Maar nu hebben we gelukkig zekerheid." .
  3. 19 uur 15.
  4. 17 uur 59. Ik ga ervan uit dat Vertonghen donderdag niet speelt. Eddy Snelders.
  5. 17 uur 53. Ondanks groen licht van medische staf, geen Vertonghen op training. Eerder vandaag kondigde medisch duo Lieven Maesschalck en Geert Declercq nog aan dat Vertonghen fit is voor de match tegen Denemarken. Toch is de Belgische recordinternational er niet bij op training. "Dan hebben we toch wat bedenkingen of hij wel zal spelen donderdag", zegt analist Eddy Snelders vanuit Tubeke. "We weten niet hoe de toestand echt is, maar het is merkwaardig dat er niet bij is. Dan gaan we ervan uit dat hij donderdag niet speelt." .
  6. 17 uur 50. Snelders: "Jan Vertonghen is er niet bij op de training: ik ga ervan uit dat hij donderdag niet speelt".

   Snelders: "Jan Vertonghen is er niet bij op de training: ik ga ervan uit dat hij donderdag niet speelt"

  7. 17 uur 49. Trossard: "Iedereen heeft maar één doel: die beker winnen".

   Trossard: "Iedereen heeft maar één doel: die beker winnen"

  8. 17 uur 48.
  9. 17 uur 35. Chadli: "Ik heb het doelpunt tegen Japan vaak genoeg gezien".

   Chadli: "Ik heb het doelpunt tegen Japan vaak genoeg gezien"

  10. 17 uur 30.
  11. 16 uur 24.
  12. 11 uur 04. Björn Kuipers fluit Denemarken - België. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers fluit donderdag zijn eerste wedstrijd op het EK. Hij reist naar Kopenhagen voor het tweede EK-duel van de Rode Duivels tegen Denemarken. De 48-jarige Kuipers floot al wedstrijden op de EK's van 2012 en 2016 en de WK's van 2014 en 2018. .
  13. 07 uur 20. Heb je altijd al eens een vraag gehad voor Nacer Chadli of Leandro Trossard? Grijp dan nu je kans en geef je vraag door en misschien stelt Ruben Van Gucht ze vanmiddag dan wel. .
  14. 07 uur 19.