Ga naar de inhoud

Brons voor Ewoud Vromant in de wegrit op het WK-paracycling

 za 12 juni 2021 22:19
Ewoud Vromant
Ewoud Vromant

Op het WK-paracycling in Portugal heeft Ewoud Vromant (rechterbovenbeenamputatie)  zaterdag brons behaald in de wegrit. Zonder materiaalpech had er zelfs nog meer ingezeten voor Vromant. Ook de tandem Thomas-Goeman maakte een goed WK-debuut. 

Ewoud Vromant trok na de eerste ronde al ten aanval, samen met de sterke Fransman Alexandre Leaute en de Rus Arslan Gilmutdinov. Het trio reed samen een riante voorsprong bijeen. 

 

Vromant kreeg echter af te rekenen met een kettingprobleem. De twee vogels waren gaan vliegen en de Belg kreeg het gat niet meer dicht. Hij stelde zijn bronzen medaille wel veilig. Leaute volgde zichzelf op als wereldkampioen, Gilmutdinov moet vrede nemen met zilver.

 

"Toen we met drie weg geraakten, wist ik dat het erin zat. Helaas vloog mijn ketting eraf en moest ik even afstappen. Ik kreeg het gat niet meer toe, maar ben wel blij dat ik mijn derde plaats nog kon vasthouden. Ik ben al bij al tevreden", reageerde Vromant

 

Het is de tweede medaille voor Paralympic Team Belgium op dit WK: vrijdag reed Maxime Hordies uit Overijse naar brons in de tijdrit. Zondag staan de wegritten van de driewielers en handbikers op het programma.

Tandem Thomas-Goeman 5e, Hoet-Monsieur 8e

Thibaud Thomanne werd twaalfde in de C2-klasse. Kris Bosmans en Diederick Schelfhout werden respectievelijk zesde en twaalfde in de C3-klasse.


Eerder op de dag maakte de herentandem met Milan Thomas (slechtziend) en Jonas Goeman (piloot) een impressionant debuut in de WK-wegrit. Ze reden de hele wedstrijd op kop met een Spaanse tandem, werden in de slotkilometers gegrepen en sprintten uiteindelijk nog naar een vijfde plaats.

 

De Gentse damestandem met Griet Hoet (slechtziend) en Anneleen Monsieur (pilote) werd achtste. Niels Verschaeren (C5) eindigde dertiende.