Quartararo is steviger leider en draagt zege in Italië op aan Dupasquier

  Quartararo op het podium.

  WK-leider Fabio Quartararo heeft de Grote Prijs van Italië gewonnen. Hij vertrok op polepositie en haalde het voor Oliveira en Mir. Door zijn zege heeft hij nu al een stevige bonus in het klassement. De zege van Quartararo werd wel overschaduwd door het nieuws over het overlijden van de 19-jarige Zwitser Jason Dupasquier.

  Francesco Bagnaia, voor deze race de nummer 2 in het klassement, crashte al erg vroeg in de race samen met Marc Marquez. Voor Quartararo was het dus een gouden kans om zijn leidersplaats te verstevigen en die kans liet hij niet liggen op zijn Yamaha.

   

  Het spektakel in de Grote Prijs werd wel overschaduwd door het overlijden van Moto3-rijder Dupasquier. "Dit was een vreemde dag", vertelde ook Quartararo achteraf. Hij wees naar de hemel toen hij over de finish reed en pinkte een traantje weg.

   

  "Ik win hier wel, maar we zijn een van onze vrienden kwijt."

  Quartararo droog zijn zege op aan de betreurde Dupasquier