Motorsportwereld in rouw na overlijden van Moto3-rijder Jason Dupasquier

  Jason Dupasquier.

  Jason Dupasquier (19) heeft zijn crash in de MotoGP van Italië niet overleefd. De jonge Zwitser werd gisteren in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is er inmiddels overleden aan zijn verwondingen.

  Jason Dupasquier ging zaterdag op het einde van de kwalificaties voor de Grote Prijs van Italië (in de Moto3-klasse) onderuit in een snelle bocht. De 19-jarige Zwitser werd daarna ook nog aangereden door een andere rijder die hem niet meer kon ontwijken.

   

  De hulpdiensten schoten Dupasquier meteen te hulp. Na 30 minuten eerste hulp, werd hij  per helikopter overgebracht naar het Carregi-ziekenhuis in Firenze.

   

  "Ondanks de inspanningen van de medische staf, heeft het ziekenhuis  aangekondigd dat Dupasquier helaas is overleden aan zijn verwondingen", meldde de MotoGP vanmiddag in een verklaring.


  "Namens de hele MotoGP-familie sturen we onze liefde naar zijn team,  familie en geliefden. Je zal erg gemist worden, Jason. Rijd in vrede."

   

  Jason Dupasquier is de zoon van motorcrosser Philippe Dupasquier. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in het WK motorsport voor Prüstel GP, dat op KTM's rijdt.