Ga naar de inhoud

Bokser Francesco Patera klopt Italiaan Henchiri bij zijn comeback

 za 17 april 2021 15:16
Francesco Patera

Francesco Patera heeft zijn comeback niet gemist. Hij heeft zijn 1e kamp sinds oktober 2019 gewonnen tegen Nicola Henchiri. Onze landgenoot klopte de Italiaan op punten (79-74, 78-74, 78-74) en blijft zo op koers voor een gevecht om de wereldtitel.

De drie Italiaanse juryleden wezen unaniem Francesco Patera aan als winnaar. Het is ondertussen de 24e overwinning in zijn carrière. Acht van zijn overwinningskampen haalden de laatste bel niet.

 

Patera kwam voor het eerst weer in actie na zijn overwinning in de Europese titelkamp in oktober 2019 tegen de Italiaan Domenico Valentino. 

 

Zijn tegenstander deze keer, Nicola Henchiri, was ook enkel op papier een lichtgewicht. Het was zijn eerste nederlaag sinds maart 2017. Patera laat dus nog maar eens zien dat hij aanstalten maakt voor een gevecht om de wereldtitel.

Geen "Patera vs Melnik", wel "Patera vs Henchiri"

De kamp tussen Patera en Henchiri kwam er ter vervanging van het gevecht voor de Silver WBC-gordel. Normaal gezien ging onze landgenoot het opnemen tegen Vladislav Melnik, maar De Oekraïner testte positief op COVID-19. 


Het is al de derde keer dat de mondiale "halve finales" voor Patera in het water valt. Eerder werd de kamp voor de Silver WBC-gordel voor lichtgewichten (tussen 58,967 en 61,237 kg) tegen de Italiaan Devis Boschiero al 2 keer uitgesteld.