Ga naar de inhoud

Androni Giocattoli krijgt Giro-ticket van Vini Zabu na dopingperikelen

 do 15 april 2021 14:46
Androni mag straks de vluchten proberen te kleuren in de Giro.
Androni mag straks de vluchten proberen te kleuren in de Giro.

Wielerploeg Vini Zabu heeft haar wildcard voor de komende editie van de Ronde van Italië teruggegeven. De Italiaanse ploeg kwam recentelijk in opspraak door de positieve dopingtest van Matteo De Bonis. De Giro geeft Androni Giocattoli - een ander Italiaans team - het vrijgekomen ticket.

De Italiaanse wielerploeg Vini Zabu zal op 8 mei niet aan de start staan van de Ronde van Italië. De procontinentale ploeg had een wildcard gekregen van de organisatie, maar geeft deze nu terug wegens dopingperikelen binnen de ploeg.


De Italiaan Matteo De Bonis liep tijdens een dopingcontrole buiten competitie tegen de lamp. De Bonis werd betrapt op het gebruik van epo. De tweede positieve test al binnen de ploeg in een jaar.  Eerder testte Matteo Spreafico al positief tijdens de vorige editie van de Giro.

 

Vini Zabu trekt zich nu terug uit de Ronde van Italië. Het wil daarmee "een belangrijke boodschap geven aan de wielerwereld", zo laat de ploeg weten. 

 

De een zijn dood is de ander zijn brood, want het vrijgekomen plekje gaat naar Androni Giocattoli. Ploegmanager Gianni Savio haalt zo zijn gram, nadat hij eerder al grote vraagtekens had gezet achter de verdeling van de wildcards. 

 

Bij Androni rijden onder meer Simon Pellaud, Jhonatan Restrepo en de talentvolle Colombiaan Santiago Umba.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: