Ga naar de inhoud

meest recent

UEFA maakt statement: 10 (!) duels schorsing voor Slavia Praag-speler na racisme

 wo 14 april 2021 15:58

'Say no to racism'. De UEFA zet zijn woorden eindelijk om in daden. Het geeft Slavia Praag-speler Ondrej Kudela 10 matchen schorsing na racistisch gedrag in het Europa League-duel tegen Glasgow Rangers.

De strafmaat is vrij ongezien. De Europese voetbalbond legt verdediger Ondrej Kudela een zware schorsing van 10 duels op nadat hij Rangers-spelers Glen Kamara racistisch had bejegend. De UEFA acht het bewezen dat Ondrej Kudela van Slavia Praag Glen Kamara uitschold én dat hij zijn menselijke waardigheid op grond van zijn huidskleur beledigde.

 

Televisiebeelden toonden aan dat Kudela, die zijn mond met de hand bedekte, zich over Kamara boog en een opmerking maakte die de Rangers-middenvelder furieus deed uitbarsten. Ook hij krijgt overigens een straf van drie wedstrijden voor gewelddadig gedrag.

Lees ook: