Ga naar de inhoud

David Goffin: "Ik wil in Miami weer mijn killersinstinct tevoorschijn halen"

 wo 17 maart 2021 18:00
David Goffin triomfeerde 4 weken geleden op het ATP in Montpellier, maar is sindsdien op zoek naar zijn beste vorm.
David Goffin triomfeerde 4 weken geleden op het ATP in Montpellier, maar is sindsdien op zoek naar zijn beste vorm.

David Goffin neemt de competitiedraad in Miami weer op. Onze landgenoot lijkt maar geen regelmaat in zijn prestaties te krijgen en hoopt op de Miami Open (24/03) vertrouwen op te doen.

David Goffin wil op de Miami Open zijn innerlijke "killer" weer tevoorschijn halen. Hij weet ondertussen waar het schoentje knelt: "Op momenten dat ik het spel moet afmaken, moet ik mijn killersinstinct meer tonen."

 

"Het is positief dat ik me elke keer in het gevecht kan mengen. Er zijn dan momenten dat ik heel goed speel, maar soms laat ik het lopen", legt Goffin verder uit. 

 

Onze landgenoot krijgt in Miami een nieuwe kans om zich te herpakken. Heel wat kleppers zoals Rafael Nadal, Roger Federer en Dominic Thiem zakken niet af naar Amerika. Veel toppers kijken op tegen de verplaatsing en blijven liever thuis.  

 

"Nadal en Thiem denken al aan het gravel, dat is het hoofddoel van hun jaar. Ik weet wel niet of hun afwezigheid mij meer kansen biedt", legt Goffin uit. 

 

Toch blikt hij positief vooruit op het toernooi: "Elke wedstrijd zal moeilijk zijn, maar als ik erin slaag om mijn beste tennis te spelen, kan ik veel matchen winnen."

Als ik erin slaag om mijn beste tennis te spelen, kan ik veel matchen winnen in Miami

David Goffin

De 30-jarige tennisser heeft er 4 drukke weken met heel wat wisselvallige resultaten opzitten. Onze landgenoot neemt nu een korte rustperiode en trekt dan richting Amerika. 

 

"Even rust zal mij goed doen. Ik hoop dat ik goed kan recupereren en een mooi toernooi kan spelen. De voorbije weken waren fysiek lastig", geeft Goffin toe.

Het drukke programma van Goffin (ATP-13) in de voorbije 4 weken:
 
  • ATP Dubai: exit in de 1e ronde tegen ex-US Open-finalist Kei Nishikori (ATP-41).
  • ATP Doha: exit in de 2e ronde tegen Taylor Fritz (ATP-33).
  • ATP Rotterdam: exit in de 2e ronde (1/8e finale) tegen Jérémy Chardy (ATP-64).
  • ATP Montpellier: eindwinnaar na een finale tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-13). 
Lees ook: