David Goffin strandt na 2 tiebreaks in 2e ronde Rotterdam

  ABN AMRO World Tennis Tournament

  David Goffin (50, crown6)
  Jérémy Chardy (279, Kwal.)
  6
  3
  1
  7
  7
  6
  5
  2
  7
  7

  Rapper dan verwacht zit het toernooi in Rotterdam erop voor David Goffin. Onze landgenoot (ATP-14), vorige week laureaat in Montpellier, botste in de 1/8e finales op Jérémy Chardy (ATP-64).  De Fransman pakte uit met zijn specialiteit: tiebreaks winnen. "Dit zal geen sporen nalaten", reageert Goffin.

  In de 1e ronde in Rotterdam ging Goffin door op zijn elan van zijn Franse titel. De Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-37) ging vlot voor de bijl. In de 2e ronde leek Jérémy Chardy ook een haalbare kaart, nummer 64 én kwalificatiespeler, voor het 6e reekshoofd.

   

  Beide spelers wonnen telkens heel vlot hun opslagspel, Goffin sloeg ook 8 aces. Op het juiste moment ging Goffin dan toch eens door de service van Chardy. Bij 5-4 voor mocht hij serveren voor de 1e set. Hij werkte eerst 2 breakballen weg, benutte een setpunt niet en moest bij een 3e breakbal een tiebreak toestaan.

   

  Daarin kon hij maar 1 opslag verzilveren (voor 3-3). Chardy profiteerde en won de tiebreak met 7/3. In de 2e set kwamen er geen breakballen aan te pas en moest opnieuw een tiebreak de beslissing brengen.

   

  Weer was het close: Goffin kwam 4-3 voor, maar verloor dan 2 keer zijn opslag (4-6). De 2e matchbal voor Chardy was de goeie, andermaal op de opslag van onze landgenoot: 7/5. Na 1 uur en 3 kwartier moest Goffin inpakken.

   

  Opvallend: in zijn 1e ronde werkte Chardy 2 matchballen weg tegen landgenoot Ugo Humbert én won hij nog dankzij 2 tiebreaks in set 2 en 3.

  In de kwartfinales wacht voor Chardy de Rus Andrei Roeblev (ATP-8), het 4e reekshoofd wipte de Brit Andy Murray (ATP-123) met 7-5 en 6-2.

   

  (scrol omlaag voor een reactie van David Goffin)

  "Gaat geen sporen nalaten"

  Het was voor mij geen makkelijke wedstrijd", legt David Goffin uit. "Jérémy mept al het hele jaar aardig op de ballen en dan is het lastig tennissen tegen hem."

   

  "Ik heb ervoor geknokt, maar hij verdiende het om te winnen. In de tiebreak kon ik het verschil niet maken, hij wel."

   

  Zal dit verlies in de tweede ronde opnieuw het zelfvertrouwen van Goffin aantasten?  "Ik hou aan deze week een positief gevoel over", repliceerde Belgiës nummer 1. "Ik behaalde een mooie zege en heb me herpakt na de toernooien in Australië."

   

  "Ik denk niet dat deze nederlaag sporen zal achterlaten. Ik heb nu enkele dagen om te herstellen en te trainen richting het toernooi in Doha."

  Ik heb ervoor geknokt, maar hij verdiende het om te winnen.

  David Goffin

  Lees ook: