Ga naar de inhoud

Laurent Ciman keert terug naar Montréal als assistent van Thierry Henry

 wo 24 februari 2021 18:05

Opvallend voetbalnieuws uit Canada. Laurent Ciman houdt het voor bekeken als voetballer en wordt assistent-coach bij zijn vroegere werkgever CF Montréal. Daar zwaait Thierry Henry sinds november 2019 de plak.

 De 35-jarige Ciman verdedigde van 2015 tot 2018 letterlijk de kleuren van wat toen nog Impact Montréal heette. De voorbije 2 seizoenen speelde hij in Toronto, waar zijn contract niet verlengd werd.

 

Onze landgenoot zet nu dus een punt achter zijn actieve voetbalcarrière en keert terug naar Montréal als assistent-coach van Thierry Henry.

 

"Ik ben blij terug thuis te komen in Montréal", zegt Ciman. "Ik wilde al langer terugkeren en ik heb die kans nu gekregen. Dit was belangrijk voor mij en mijn familie. Ik wil nu mijn steentje bijdragen als assistent bij de club."

 

Olivier Renard, technisch directeur van Montreal, is blij dat Ciman terug is bij de club. "Het is een logische terugkeer, wetende dat Laurent altijd van deze club en deze stad heeft gehouden. We kunnen rekenen op zijn ervaring na een mooie carrière in zowel Europa als de MLS."

 

Ciman trok destijds naar de MLS mede omdat zijn autistisch dochtertje Nina in Canada kon genieten van de uitstekende gezondheidszorg.

 

Tussen Montréal en Toronto speelde Ciman nog even voor LA FC en heel kort voor Dijon (Fra). In België droeg de 20-voudige Rode Duivel de kleuren van Charleroi, Club Brugge, Kortrijk en Standard. Hij telt 515 profmatchen op zijn actief.

 

Het nieuwe MLS-seizoen begint op 17 april. Vorig jaar ging de titel naar Columbus. Montréal werd negende in de Eastern Conference en miste zo de play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.