Ga naar de inhoud

Elia Viviani mag weer koersen na hartprobleem: "Alle lichten op groen"

 wo 17 februari 2021 17:09
Elia Viviani
Elia Viviani.

Elia Viviani wordt zoals aangekondigd de kopman van Cofidis voor de UAE Tour (WorldTour), die zondag van start gaat. Dat deelt zijn team mee. De 32-jarige Italiaan onderging een maand geleden een kleine ingreep voor een hartprobleem, maar is nu weer klaar voor de dienst.

"Voor grote ambities is het nog te vroeg"

"Alle lichten staan op groen", vertelt Viviani. "Ik heb een tijdje volledige rust moeten nemen, maar ben nu weer volop aan het trainen. Ik ben blij dat het probleem van de baan is en ben klaar om weer te koersen."

 

"Om dat met grote ambities te doen, zal het nog wat te vroeg zijn. Maar ik heb er zin in, wil weten hoe ver ik sta. Het wordt een interessante test. Het belangrijkste is dat ik wedstrijdritme opdoe voor Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo."     

 

Viviani kan in de Verenigde Arabische Emitaten rekenen op een sprinttreintje met daarbij Kenneth Van Bilsen, de Australiër Nathan Haas en de Italiaan Fabio Sabatini. 

 

Ook Attilio Viviani zal de sprint aantrekken voor zijn oudere broer, hij vervangt de aan de knie geblesseerde Simone Consonni. Voor het eindklassement verwacht het team iets van de Spanjaard Ruben Fernandez en de Fransman Rémy Rochas.