Ga naar de inhoud

meest recent

Elia Viviani moet twee weken rusten na hartonderzoeken: "Blij dat het probleem ontdekt is"

 do 21 januari 2021 09:44
Elia Viviani begint aan zijn tweede jaar in het shirt van Cofidis.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt even gepauzeerd voor Elia Viviani (31). De Italiaanse sprinter kreeg op training last aan zijn hart en onderging een kleine ingreep. "Maar mijn motivatie blijft intact", zegt de Cofidis-kopman.

Elia Viviani was de voorbije weken op stage met zijn Cofidis-ploegmakkers in Spanje, maar na zijn terugkeer in Italië drukte hij de alarmknop in.

 

"Afgelopen zondag voelde ik een probleem met mijn hartritme. Met de medische staf hebben we beslist een volledige check-up uit te voeren in het ziekenhuis van Ancona", legt Viviani uit.

 

"Na die tests onderging ik een lichte operatie die met succes is verlopen. Ik ben heel blij dat het probleem duidelijk is en dat ik verder kan gaan. Mijn motivatie blijft intact."

 

Viviani moet zijn fiets twee weken aan de kant laten staan. Hij gaat nog altijd uit van een seizoensdebuut in de UAE Tour (21-27 februari). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.