Anthony Vanden Borre beschouwt zijn Anderlechtperiode als afgelopen

  Vorige zomer speelde Anthony Vanden Borre nog oefenmatchen met Anderlecht.

  De voormalige topvoetballer Anthony Vanden Borre (33) kondigt vandaag in de kranten zijn afscheid aan bij zijn grote liefde Anderlecht. "Blijkbaar besta ik niet meer", vertelt de oud-international, die heel misschien nog blijft voetballen. "Als ik een aanbieding krijg, zeg ik niet meteen "neen"."

  Anderlecht had Anthony Vanden Borre vorig jaar nog een keer opgevist. De voorbije weken kwam er een kink in de kabel. De rechtsback stuurde zijn kat naar de trainingen.

   

  In de kranten geeft Vanden Borre vandaag tekst en uitleg. "Ik begrijp niet dat ze daar op Anderlecht een topic van maken. Ik wacht al zes maanden op een voorstel. Dan lijkt het me overduidelijk dat ik niet meer nodig ben", vertelt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

   

  "Blijkbaar besta ik niet meer. Ik ben enkel nog aangesloten bij de club, meer niet", maakt Vanden Borre zich sterk. "Het was leuk geweest als ik er nog een toekomst had, maar nu is het tijd om er een punt achter te zetten."

   

  Droomt Vanden Borre nog van een voetbalcarrière? "De transferperiode loopt nog enkele dagen", antwoordt hij in de kranten. "Ik heb er alleszins nog zin in."

   

  "Als ik een aanbieding krijg, zeg ik niet meteen "neen". Maar ik weet ook dat zoiets niet gaat gebeuren. Clubs staan sceptisch tegenover mij."

   

  "Ach, wat er ook gebeurt, ik blijf voor eeuwig een kind van Anderlecht", besluit de oud-international, die zich nu wil concentreren op een voetbalacademie in Dubai.

  Ik weet ook dat ik geen aanbieding meer ga krijgen. De clubs staan sceptisch tegenover mij.

  Anthony Vanden Borre In Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad

  De clubs van Anthony Vanden Borre:

  • 2003-2007: Anderlecht
  • 2007-2008: Fiorentina (Ita)
  • 2008-2009: Genoa (Ita)
  • 2009-2010: Portsmouth (Eng)
  • 2011-2012: Racing Genk
  • 2013-2016: Anderlecht
  • 2016-2017: Montpellier (Fra)
  • 2017: TP Mazembe (Congo)
  • 2020-2021: Anderlecht
   
  Vanden Borre speelde ook 29 interlands voor België. Hij maakte het WK van 2014 in Brazilië mee. Een keer scoorde de vleugelverdediger: in 2006 in een oefeninterland tegen Saudi-Arabië (2-1).

  lees/bekijk ook: