• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht redt punt tegen Moeskroen, dankzij penalty in extra tijd

  1. 45+3' - Geel - Hannes Delcroix
  2. 18' - Doelpunt - Xadas (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt strafschop - Lukas Nmecha (1 - 1)
  2. 90+1' - Verv. Kemar Lawrence door Michael Murillo
  3. 87' - Verv. Nuno Da Costa door Hamdi Harbaoui
  4. 81' - Verv. Beni Badibanga door Fabrice Olinga
  5. 77' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Nany Dimata
  6. 67' - Verv. Xadas door Christophe Lepoint
  7. 64' - Verv. Francis Amuzu door Mohammed Dauda
  8. 64' - Geel - Saad Agouzoul
  9. 47' - Geel - Xadas
  18' Xadas1 - 0
  90+4'Lukas Nmecha1 - 1

  Anderlecht heeft voor de 10e keer dit seizoen gelijkgespeeld. Het stevende tegen Moeskroen nochtans af op een nederlaag, na een defensieve blunder. Maar Dimata versierde diep in de extra tijd nog een penalty, die Nmecha niet liet liggen. Vincent Kompany wil nog niet spreken van een paars-wit uitcomplex. "Ik ga nu nog geen balans opmaken, wie weet winnen we de volgende uitwedstrijden allemaal.”

  Moeskroen - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht lijkt op weg naar alweer een uitnederlaag, maar in de extra tijd weet Dimata nog een penalty te versieren. Een klus voor Nmecha en die bezorgt paars-wit op de valreep nog een punt.

  • Man van de match: Serge Tabekou eiste een hoofdrol op bij Moeskroen. Met zijn snelheid bezorgde hij de Anderlecht-defensie kopzorgen en ei zo na bood hij Da Costa de 2-0 aan. Maar de Kameroener werd uiteindelijk de antiheld bij Moeskroen door zijn penaltyovertreding in de extra tijd.

  • Opvallend: Anderlecht is de beste thuisploeg, maar blijft na vanavond ook de slechtste uitploeg in 1A. Paars-wit zit nu aan 7 uitwedstrijden op rij zonder overwinning. De laatste uitzege dateert al van 25 oktober, toen won Anderlecht met 1-3 bij Kortrijk. Nadien pakte het buitenshuis 3 op 21.

  Bekijk de goals uit Moeskroen – Anderlecht (1-1):

  Xadas straft defensieve blunder genadeloos af

  De beste thuisploeg, maar tegelijk ook de slechtste uitploeg. Het is dit seizoen de vreemde tweespalt bij Anderlecht. Na 6 uitwedstrijden zonder overwinning wou Anderlecht eindelijk afrekenen met zijn uitcomplex. Maar het zat paars-wit ook op Le Canonnier niet mee.

   

  Op een moeilijk bespeelbaar veld raakte Anderlecht niet tot in de zone van waarheid en na bijna 20 minuten schoot paars-wit ook nog eens in eigen voet. El Hadj tikte de bal achteruit, Miazga en Delcroix wachtten op elkaar om de bal weg te trappen en Xadas profiteerde optimaal van het misverstand: 1-0.

   

  Anderlecht leek snel langszij te komen toen Mukairu een uitstekende aanval afrondde, maar de treffer werd terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Amuzu. Een domper voor paars-wit, dat maar geen diepgang in zijn spel kreeg. Afstandsschoten van El Hadj en Sambi Lokonga, meer kreeg paars-wit niet voor elkaar. Moeskroen hield makkelijk stand.

  Bankzitters van Anderlecht komen het veld op met taart en koffie:

  Nmecha schenkt Anderlecht op de valreep een punt

  Anderlecht begon met 2 frisse krachten aan de tweede helft. Trebel mocht zijn rentree maken en nieuwkomer Bruun Larsen maakte zijn debuut. De Deen bood Miazga meteen een grote kans aan, maar de Amerikaan talmde te lang en besloot uiteindelijk in het zijnet.

   

  Anderlecht domineerde met veel balbezit, maar echt druk werd het nooit voor Moeskroen-doelman Koffi. Als Amuzu dan toch eens door Trebel in schietpositie gebracht werd, besloot hij onbesuisd over. Het was allemaal te
  pover wat de bezoekers lieten zien.

   

  Bovendien bleef het opletten voor de tegenaanvallen van Moeskroen. Da Costa kwam net te laat om een voorzet van Tabekou in doel te tikken. Diezelfde Tabekou ontpopte zich in de extra tijd tot antiheld voor Moeskroen. Na een licht contact met Dimata in de zestien ging de bal op de stip en Nmecha kon Anderlecht zo op de valreep nog een punt schenken.

  Originele panna van Amuzu op Mohamed:

  Da Costa neemt Delcroix te grazen met mooie ‘Sombrero’:

  Tabekou belandt achter het reclamepaneel na een duel met Lawrence:

  Anderlecht-verdediging slaat aan het twijfelen en geeft 1-0 zomaar weg:

  Kompany: "We hebben het Moeskroen op een schotel aangeboden"

  • Vincent Kompany (trainer Anderlecht): “De analyse is heel simpel. Ik heb vandaag weinig gezien dat ik niet verwacht had, op ons tegendoelpunt na. In een moeilijke wedstrijd in moeilijke omstandigheden kwam die goal heel ongelegen. Dat hadden we zeker kunnen vermijden. We gaven zoals vaak heel weinig kansen weg, dat blijft een pluspunt. Maar we hebben het Moeskroen toch wel op een schotel aangeboden. In de laatste minuut scoren we dan nog. Vaak is het andersom, dus dat is wel mooi meegenomen. Maar dit was voor de rest niet onverwacht. Ik ga nu nog geen balans opmaken van onze uitwedstrijden. We hebben nog genoeg uitwedstrijden en wie weet winnen we de volgende uitwedstrijden allemaal.”

  • Jorge Simão (trainer Moeskroen): “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. De punten die we hier op de valreep laten liggen, moeten we in onze volgende wedstrijd pakken. We moeten hier niet bij blijven stilstaan, dit ligt nu achter ons. Ik ben trots op mijn team, want het was een heel moeilijke wedstrijd tegen een heel sterke ploeg. Iedereen was bijzonder geconcentreerd. We hebben zelf kansen afgedwongen en Anderlecht niet toegelaten om kansen te creëren.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Anderlecht leek op weg naar een 4e opeenvolgende uitnederlaag, maar pakt dankzij een late penalty van Nmecha in de extra tijd alsnog een punt.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 94 door Lukas Nmecha van Anderlecht. 1, 1.
  4. tweede helft, minuut 94. Nmecha brengt Anderlecht langszij! Koffi zit er heel dicht bij, maar kan de penaltytreffer van Nmecha net niet voorkomen. Anderlecht pakt op de valreep nog een punt. .
  5. tweede helft, minuut 93. Penalty! De bal gaat op de stip voor Anderlecht! Tabekou haalt Dimata onderuit en scheidsrechter Smet fluit meteen. De herhaling toont dat Dimata wel gretig onderuit ging. .
  6. tweede helft, minuut 92. We hebben er heel lang op moeten wachten, maar in de extra tijd is Anderlecht dan toch nog eens gevaarlijk. Bruun Larsen zet zich door op links, maar mikt uiteindelijk in het zijnet. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Michael Murillo erin, Kemar Lawrence eruit
  8. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Murillo wordt bij Anderlecht nog in de ploeg gedropt voor Lawrence. De buit is bijna binnen voor Moeskroen. Nog 4 minuten. .
  9. tweede helft, minuut 90. 0 op 12, met 0 doelpunten in de laatste 4 uitwedstrijden. Het zijn geen cijfers om vrolijk van te worden voor Vincent Kompany. Een slotoffensief lijkt er niet meer in te zitten voor paars-wit. .
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Excel Moeskroen, Hamdi Harbaoui erin, Nuno Da Costa eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Anderlecht raakt niet meer aan de overkant. Koffi moet wat heen en weer lopen om zich warm te houden. Tom Boudeweel op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Excel Moeskroen, Fabrice Olinga erin, Beni Badibanga eruit
  13. tweede helft, minuut 81. De tijd begint nu toch te dringen voor Anderlecht. Stevent paars-wit af op een vierde opeenvolgende uitnederlaag? .
  14. tweede helft, minuut 80.
  15. tweede helft, minuut 80. Da Costa dicht bij de 2-0. Moeskroen deelt nog eens een gevaarlijke prik uit. Tabekou zet zich door op rechts en brengt de bal gevaarlijk voor doel, maar Da Costa kan er net niet bij aan de tweede paal. .
  16. tweede helft, minuut 77. Doet Dimata het voor Anderlecht? Kompany gooit nu ook Dimata in de strijd. Hij moet Anderlecht in het slotkwartier alsnog aan puntenwinst helpen. Voor El Hadj zit de wedstrijd erop. .
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Anderlecht, Nany Dimata erin, Anouar Ait El Hadj eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Het is al een tijd geleden dat Anderlecht nog eens in de buurt kwam van Koffi. Tom Boudeweel op Radio 1.
  19. tweede helft, minuut 71. De klok tikt ongenadig in het nadeel van Anderlecht. De bezoekers slagen er nog steeds niet in om Koffi echt in de problemen te brengen. .
  20. tweede helft, minuut 68.