Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel na afgelasting Roubaix: "Belang volgende koersen neemt nu toe"

 vr 9 oktober 2020 12:05
Mathieu van der Poel
Dit beeld zal u op zondag 25 oktober niet zien op de piste van Roubaix.

Mathieu van der Poel (25) zou dit seizoen voor het eerst Parijs-Roubaix rijden, maar het coronavirus steekt een spaak in het wiel. "Dat is uiteraard bijzonder jammer", reageert de Nederlandse topcoureur.

Parijs-Roubaix is voor een tweede keer geschrapt dit jaar. Ook op zondag 25 oktober kan de wielerklassieker niet doorgaan.

 

"Dat is uiteraard bijzonder jammer", reageert Mathieu van der Poel, een van de favorieten in het noorden van Frankrijk.

 

"Ik keek er enorm naar uit om eindelijk voor het eerst de Helleklassieker af te kunnen werken. Volgende week zouden we de kasseien verkennen."

 

"Parijs-Roubaix stond uiteraard met stip aangeduid en zou mijn 5e monument moeten worden dit seizoen", gaat de Nederlandse kampioen voort. "Het is jammer dat ik dat rijtje niet zal kunnen volmaken en moet wachten tot 2021 om deze legendarische wedstrijd te kunnen rijden."

 

"Door de afgelasting neemt het belang van de komende wedstrijden, met respectievelijk Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen alleen maar toe. Anderzijds blijkt dat de keuze om Luik-Bastenaken-Luik aan mijn programma toe te voegen, de juiste was."

Het najaar van Mathieu van der Poel
29/09 - 03/10 BinckBank Tour 1e
04/10 Luik-Bastenaken-Luik 6e
07/10 Brabantse Pijl 2e
10/10 Amstel Gold Race afgelast
11/10 Gent-Wevelgem  
18/10 Ronde van Vlaanderen  
25/10 Parijs - Roubaix afgelast
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.