Ga naar de inhoud

Narvaez is dankzij de bonificatieseconden eindwinnaar van de Settimana Coppi e Bartali

 vr 4 september 2020 15:45
Jhonatan Narvaez op het podium.

Pascal Eenkhoorn heeft de slotrit in de Settimana Coppi e Bartali (2.1) gewonnen. De Nederlander van Jumbo-Visma was de snelste in de sprint van een uitgedunde groep. Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers) werd derde en is dankzij de bonificatieseconden de eindwinnaar van de Italiaanse rittenwedstrijd.

Een vlucht met Jan Bakelants hield op de top van de laatste klim van de dag nog 20 seconden over op een elitegroep. Het zestal draaide niet goed rond en daardoor kwam het "peloton" terug. 

 

In de lastige sprint was Pascal Eenkhoorn uiteindelijk de sterkte voor Jumbo-Visma. Jhonatan Narvaez, de winnaar van gisteren, werd derde en snoept dankzij de bonificatieseconden de eindzege af van de jonge Italiaan Andrea Bagioli. 

 

Het verschil tussen de twee is uiteindelijk slechts 1 seconde. Joao Almeida, dat andere talent van Deceuninck-Quick Step, maakt de top drie van het eindklassement vol.

Pascal Eenkhoorn maakt het zegegebaar in de slotrit.
Eindstand Settimana Coppi e Bartali:
1. Jhonatan Narvaez (Ecu) 15u15'54"
2. Andrea Bagioli (Ita) +1"
3. Joao Almeida (Por) +17"
4. Diego Ulissi (Ita) +25"
5. Nicola Conci (Ita) +30"

Beelden van de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Deceuninck-Quick Step verbijten ze de ontgoocheling:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.